23948sdkhjf

Danskere vinder ny konkurrence i Kina: 20 km stier forbinder by og natur

Et år efter åbningen af verdens længste cykelbro i Xiamen har det danske arkitektfirma Dissing+Weitling vundet en ny stor konkurrence i den sydøstkinesiske havneby

- Den 20 kilometer lange gangsti skal ikke kun skabe en ny relation mellem by og natur. Stien skal i lige så høj grad fremstå som en attraktion for byen - et ikon, der kan tiltrække turister fra hele verden.

Det er Steen Savery Trojaborg, partner og adm. direktør i Dissing+Weitling, som i en pressemeddelelse fortæller om arkitekternes nye store opgave i Kina.

Byens vision er et storstilet system af gangstier og stibroer, der skal føre indbyggere og besøgende gennem Xiamens kontrastfulde, bjergrige landskab og forbinde by med natur.

- Det færdige resultat bliver et sammenhængende stisystem, der slanger sig gennem byen og tværs over øen som en naturskøn, rekreativ færdselsåre, forklarer Steen Savery Trojaborg og uddyber:

- Syv unikke fodgængerbroer toner frem som pejlemærker i landskabet og skaber forbindelse mellem parker, skove og udsigtsplatforme. Det bliver fascinerende at kunne gå rundt mellem trækronerne og se byen og naturen udfolde sig fra et nyt perspektiv.

Dansk momentum
Dissing+Weitling fortsætter det gode momentum i den kinesiske storby efter åbningen af Xiamen Bicycle Skyway i 2017.

I tæt samarbejde med de lokale myndigheder er det vindende konkurrenceforslag nu i gang med at blive viderearbejdet og tilpasset byens ønsker. Det omfattende projekt har fået navnet Xiamen Footpaths og forventes at stå færdigt allerede næste år. Kaptain

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11