23948sdkhjf

Züblin bliver hovedentreprenør på ambitiøst genbrugs-projekt

For første gang skal der anvendes genbrugsbeton til beton i aggressiv miljøklasse.

Betonen fra en 150 meter høj, nedrevet skorsten på Amagerværket får nyt liv i Københavns Sydhavn, hvor det skal anvendes til byggeriet af et nyt Sydhavn Genbrugscenter.

Konceptet bag det ottetalsformede byggeri er skabt af Bjarke Ingels tegnestue, BIG, og videreudviklet af Krilov og Cowi.

Hovedentreprisen til en værdi af 50 mio. kroner er netop tildelt Züblin.

- Det er et ambitiøst projekt, der rykker grænserne for, hvad vi kan med genbrugsbeton. Udviklingen inden for cirkulært byggeri er meget spændende, og hos Züblin vil vi gerne være med til at skubbe til den udvikling. Standarden for genbrugsbeton er i dag på omkring 20 procent, men i dette projekt er vi helt oppe og bruge 40 procent genbrugsmaterialer. Det er desuden første gang i Danmark, at der anvendes genbrugsbeton i aggressiv miljøklasse, fortæller Thomas Nielsen, der er chef for Züblins anlægsafdeling.

Sydhavn Genbrugscenter er en del af Københavns Kommunes klimaplan for 2025 om at nedbringe udledningen af CO², og missionen for det nye genbrugscenter er klar: Så meget affald som muligt skal sorteres direkte til genbrug, og så få genstande som muligt skal ende i containerne.

Genbrugscenteret indeholder derfor faciliteter til borgerformidling om bæredygtig genbrug. Byggeriets bæredygtighedskoncept omfatter udpræget brug af genbrugstræ og -beton. Desuden vil solceller dække en del af energiforbruget på adressen. Der arbejdes også med løsninger, hvor genbrugsarmaturer omdannes til LED-belysning. 

Züblin er startet op på byggepladsen i Sydhavn, og byggeriet færdigopført i slutningen af 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125