23948sdkhjf

7.000 kvadratmeter park ved Rambøll-domicil

Beboerne i Ørestad bliver i løbet af det næste halve år beriget med et nyt, grønt område.

Placeringen er lige foran Rambølls domicil, og det bliver Rambølls egne ingeniører og landskabsarkitekter, der skal udforme designet.

Koncernchef Jens-Peter Saul tog mandag det første spadestik sammen med By & Havs administrerende direktør, Anne Skovbro, Han er begejstret for udsigten til, at området ved hovedkontoret nu forvandles fra en grå, livsforladt plads til grønt område:

-  Vores ambition er at skabe et smukt og indbydende åndehul, der er attraktivt, trygt og værdifuldt for borgerne, siger Jens-Peter Saul i en pressemeddelelse.

Rambølls stifter Johan Hannemann, der sammen med Børge Rambøll stiftede virksomheden i 1945, lægger navn til parken.

Bænke og 300 træer
Projektets største udfordringer bliver den dominerende sydvestenvind, der kan skabe kastevinde på pladsen, samt støjen fra motorvej, metro og kystbanen, der er blevet en naturlig del af hverdagens lydkulisse i området.

- Det største problem ved pladsen er, at støjen og vinden ikke får nok modspil, siger projektleder Neil Hugh Mclean Goring fra Rambøll.

Hovedgrebene i projektet består derfor i at skabe et opholdsareal med bænke, 300 træer og anden bevoksning, samt kanalen, der bugter sig gennem området, som vil løse flere af problemerne samtidigt.

Korrekt placeret vil træerne skærme for vinden og reducere vindhastigheden betydeligt, som Rambølls ingeniører har analyseret ved hjælp af modellering.

Støj forsøges maskeret
Derudover vil beplantningen bidrage til, at arealet kan understøtte den biodiversitet, der ofte bliver glemt i udviklingen af vores byer i dag. Og endelig vil det nye lydbillede fra bladenes raslen, fuglekvidder, vandets rislen fra kanalen og snakkende mennesker bryde støjen fra forbrændingsmotorer, sporadiske dyt og friktionen mellem asfalt og bildæk.

- Man maskerer så at sige støjen fra de store trafikstøjkilder med andre mere behagelige og naturlige lyde, og reducerer på den måde, hvordan de generende, højfrekvente lyde i området opleves, forklarer Neil Hugh Mclean Goring, som har taget Rambølls Virtual Solutions Lab i brug, da det nye lydbillede på pladsen skulle analyseres og skabes.

Endelig vil området også indeholde en rensebiotop, der opsamler regnvandet fra det flisebelagte areal foran domicilet i et bed med specialdesignet muld, som kan rense vandet for tungmetaller og miljøfremmede stoffer, inden det ledes ud i kanalen.

Projektet forventes at stå færdigt i foråret 2019. Det er støttet af Rambøll Fonden og Rambøll samt By & Havn, og udvikles i samarbejde med Metroselskabet, Malmos, Ørestad’s Grundejerforening, Vandlaug og By & Havn. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141