23948sdkhjf

1.200 nye boliger i Høje Taastrup C: - Nu går vi for alvor i gang

Om få år vil området mellem Høje Taastrup Station og City2 ikke være til at genkende.

Et kæmpemæssigt byudviklingsprojekt er sat i gang med ambitionen om at omdanne det centrale Høje Taastrup til en sammenhængende og aktiv bydel.

Området skal efter planen rumme 1.200 nye boliger med plads til 3.000 nye beboere. Hertil kommer 120.000 kvadratmeter erhverv. Det hele er skitseret i en masterplan, udarbejdet af Cobe i samarbejde med Rambøll og Topotek.

- Høje Taastrup C er et ambitiøst byudviklingsprojekt, som vi har arbejdet på i flere år. Nu går vi for alvor i gang, og jeg glæder mig til at se den nye by skyde op, siger borgmester Michael Ziegler.

Han er formand for arealudviklingsselskabet, som netop har igangsat byggemodningen. Gravemaskine og bulldozer er ved at rydde en større grund ved Postgade for at gøre plads til at anlægge Ny Blekinge Boulevard. Der er tale om den grund, som tidligere husede Telestyrelsens station til måling af radiobølger. Den skal fremover skal forbinde Hveen Boulevard og Høje Taastrup Vej med Høje Taastrup By.

Et vigtigt greb i udviklingen af byområdet bliver et centralt og aktivt parkstrøg, som skal skabe en naturlig og attraktiv forbindelse mellem Høje Taastrup Station og City 2.

Parkstrøget skal give plads til aktiviteter for både beboere, medarbejdere og besøgende med byliv og caféer. Høje-Taastrup Kommune bygger sit nye rådhus centralt i Høje Taastrup C, og det bliver en af de aktiviteter, der skal kickstarte den nye bydel.

Byudviklingen varetages af Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C P/S, som ejes af de tre grundejere i området – Danske Shoppingcentre P/S, Ejendomsselskabet Norden og Høje-Taastrup Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109