23948sdkhjf

Her tages genbrug til et højere niveau

2.500 tons genbrugsmaterialer anvendes der til byggeriet af Sydhavn Genbrugscenter

Der var ekstra god grund til fejring, da fremdriften på byggeriet af Sydhavn Genbrugscenter tidligere på ugen blev markeret med et rejsegilde.

Intet mindre end 2.500 tons genbrugsmaterialer – fra en nedreven skorsten på Amagerværket – anvendes til byggeriet. Det betyder, at op mod 40 procent af den nye beton består af genbrugsmaterialer. Og samtidig bliver der anvendt genbrugsbeton i aggressiv miljøklasse, hvilket ikke tidligere er set i Danmark.

Projektleder Theis Rasmussen fra Amager Ressource Center ser meget positivt på de foreløbige erfaringer med den genanvendte beton i projektet.

- Kvaliteten af genbrugsbetonen er helt på linje med traditionel beton, og vi oplever endda, at genbrugsbetonen til tider har en øget kvalitet, siger han og tilføjer, at også økonomien ser fornuftig ud.

Hos Züblin, der har hovedentreprisen på byggeriet, glæder afdelingsleder Thomas Nielsen sig over at være med i et projekt, der bidrager til at udvikle cirkulære metoder i byggeriet. Han fremhæver ikke mindst det gode samarbejde med Amager Ressource Center og deres rådgiver Pelcon, der har stået for betonrecepterne:

- De innovative løsninger kræver, at alle parter er åbne overfor at arbejde med betonen på nye måder, og her oplever vi, at alle går professionelt til opgaven med et højt ambitionsniveau, siger Thomas Nielsen.

Det ottetalsformede byggeri er baseret på et koncept, som er udviklet af Bjarke Ingels Group, mens projekteringen er udført af Cowi og Krilov. Byggeriet forventes at stå færdigt til foråret.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144