23948sdkhjf

Totalentreprenør på plads: 14 etagers vartegn fuldender supersygehus

Totalentreprenør på plads til byggeriet af den sidste store brik i samlingen af Aarhus Universitetshospital, den 14 etager høje bygning med navnet Forum. Regionsrådet gav onsdag grønt lys til byggeriet. 

Det bliver et hold bestående af entreprenørfirmaet KPC, Link Arkitektur, ingeniørfirmaet Sweco og arkitektkontoret SLA, der som totalentreprenør kommer til at stå for byggeriet. 

Indgang A kommer til at binde hospitalets nordlige og sydlige dele sammen via forbindelsesgange og alene i kraft af højden, arkitekturen og den helt centrale placering bliver Forum Aarhus Universitetshospitals centrale punkt – eller hjerte om man vil.

- De funktioner, som placeres i Forum i midten af Aarhus Universitetshospital, vil have stort set alle lægefaglige specialer tilgængelige indenfor en radius af cirka 500 meter. Det ser man stort set ikke noget andet sted i Nordeuropa, siger lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital.

Storslået udsigt fra Patienthotellet
Forum er et fælles projekt mellem Aarhus Universitetshospital, Steno Diabetes Center Aarhus, Aarhus Universitet og Folkekirken, som bl.a. skal fremme en forskningskultur på tværs af fagområder og interessenter.

Bygningen kommer til at rumme patienthotel og en række andre funktioner, der skal skabe optimale forhold for såvel patienter som pårørende.  

På de fire øverste etager af Forum bliver Patienthotellet med ca. 60 værelser og handicapværelser placeret med en storslået udsigt over Aarhus, bugten og oplandet. Patienthotellets spiseområde kommer til at ligge på øverste etage. Etagerne nedenunder kommer til at huse hospitalets afdelinger for Funktionelle Lidelser og Klinisk Farmakologi. 

Desuden flytter Institut for Klinisk Medicin ved Aarhus Universitet ind sammen med centrale og fleksible faciliteter til universitetets medicinske forskning. Blandt forskningsenhederne er et stamcellelaboratorium og Psykiatriens Forskningsenhed TNU. Der bliver også bygget en etage til tekniske installationer.  

Steno Diabetes Center Aarhus kommer til at sætte et markant præg på Forum. En stor bevilling fra Novo Nordisk Fonden har muliggjort, at centret får klinik på plan 2 og 3 i Forum, og at centrets forskningsaktivitet får laboratorier og kontorer i bygningen.  

Plads til tro og fordybelse
På plan 2 skal der også være plads til et fælles projekt mellem Folkekirken og Aarhus Universitetshospital, hvor Folkekirken har doneret til byggeriet af et kirkerum, et stillerum og et refleksionsrum samt til et tværfagligt videnscenter for eksistentiel og åndelig omsorg. 

Udenfor Forum bliver der ved hjælp af Novo Nordisk Fondens bevilling anlagt en park, Forum Park. 

Plan 1 (kælder) bliver biobank, hvor biologisk materiale fra patienter samles for at blive brugt i forbindelse med fremtidig sygdomsbehandling eller forskning. I kælderen bliver også plads til eksperimentelle forskningsfaciliteter. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141