23948sdkhjf

Spadestik er startskud på projekt med 400 atypiske typehuse

Et sammentømret samarbejde på tværs af faggrænser og tegnestuer skal rydde de sten af vejen, der ofte ender med at fordyre og forlænge opførelsen af almene boliger. 

Boligselskabet Sjælland og en konstellation bestående af totalentreprenøren Danhaus, ingeniørvirksomheden Holmsgaard, den erfarne tegnestue Mangor & Nagel og den unge, kreative tegnestue WE Architecture er i fuld gang med netop sådan et partnerskab.

Mandag var der spadestik på partnerskabets første boliger på Tofteengen i Ågerup lige udenfor Roskilde. 

Hundredevis af atypiske typehuse
Tofteengen bliver de første boliger i boligselskabets byggekoncept Boligrækkerne. Det er boliger i et og halvanden plan. 

Sammen med partnerne er boligselskabet i gang med planlægningen af op i mod 400 atypiske typehuse. Husene er opbygget af præfabrikerede elementer, der er lavet omkring et træskelet hos Esbjergvirksomheden Danhaus. Herefter tager det få dage at samle elementerne til færdige huse.

- I en traditionel byggefase er der et væld af usikkerheder, men med den her model kender vi alle faktorer på forhånd. Prisen på husene, men også entreprenør, rådgivere, og ingeniør er på plads fra starten og samarbejdet mellem de forskellige aktører er allerede fintunet, inden boligselskabet byder på grunden, siger teknisk direktør i Mangor & Nagel Jakob Andersen. 

I mål på flere parametre
Ifølge Tommy Novland, Bolig- og Projektudvikler i Boligselskabet Sjælland, giver partnerskabsmodellen boligselskaberne bedre kort på hånden, når de skal forhandle aftaler på plads med kommuner og byggemyndigheder.  

- Vi vil være konkurrencedygtige på prisen, men vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten. Med den her model kan vi komme i mål på begge parametre, og så giver et fasttømret samarbejde mellem alle nødvendige aktører os mulighed for at handle hurtigere og mere agilt, siger han. 

Parterne understreger også, at modellen ikke skal være ensbetydende med pakkeløsninger og stangvarer i metermål. Derimod forener modellen de kreative kræfter fra to arkitektvirksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11