23948sdkhjf

Top 10: DGNB-guld for 1,25 mia. kr. skyder op af jorden i Ørestad

I samarbejde med Byggefakta sætter Licitationen i disse uger fokus på de 10 største igangsatte byggerier i 2018. Dagens projekt er Kay Fiskers Plads, nummer 4 på listen.

Hoffmanns største enkeltstående projekt. Både når det gælder kontraktsum og areal. Det var det 65.000 kvm store kontorhusbyggeri på Kay Fiskers Plads i Ørestad City, da kontrakten med KLP Ejendomme blev indgået i januar 2016. 

Lige så stort omfanget er projektets ambitioner. Byggeriet skal certificeres til DGNB Guld og kommer til at bestå af 50.000 kvm over jorden med kontorarealer fordelt på otte etager. Hertil kommer 15.000 kvm fordelt på to kælderetager med blandt andet 250 parkeringspladser. 

Byggeriets fire etaper, der i sin helhed danner et samlet bygningskompleks, organiseres med hver sin gårdhave, indgang, lobby og identitet. 

Projektet har nu et budget på 1,25 milliarder kroner. Entreprenørvirksomhedens totalentreprisekontrakt løber samlet op i godt en milliard kroner, når den sidste af de fire etaper er afsluttet - efter planen - i foråret 2021. 

Atypisk samarbejde
Projekteringen af Kay Fiskers Plads-projektet er grebet anderledes an end projekter er flest. I stedet for at bygherren går i dialog med parterne en-til-en og trinvis, er byggeriets parter trukket ind, hvor det giver bedst mening. Til og med projektforslaget var parter; arkitekt, ingeniør og entreprenør, ligestillede kontrakter med bygherren. Først derefter overgik man til totalentreprise under ledelse af Hoffmann.

Kay Fiskers Plads

Areal: 65.000 kvm                   

Byggesum: 1,25 mia. kr.        

Bygherre: KLP Ejendomme A/S                      

Arkitekt: Vilhelm Lauritzen A/S                      

Bygherrerådgiver: Kuben Management A/S og  Sweco Danmark A/S

Ingeniør: Rambøll Danmark A/S                     

Totalentreprenør: Hoffmann A/S

Start: Juni 2018                        

Slut: Januar 2021                     

Adresse: Kay Fiskers Plads, 2300 København S

Målet med den tværfaglige dialog og ansvarsdeling i opstartsfasen var at sikre en fælles forståelse, så man undgik uhensigtsmæssig omprojektering, lød det dengang fra Bjarke Curtz Jansen, afdelingsleder for Large Projects i byggeridivisionen hos Rambøll, rådgivende ingeniør på projektet.

Planen var oprindeligt at sætte spaden i jorden i foråret 2017, men det skete først i juni 2018. Forklaringen var, at det ikke som planlagt lykkedes at finde en ankerlejer til en stor del af de mange kvm kontor. Efter forsinkelsen kom byggeriet så i gang uden at have én eneste lejer på plads. 

Arkitektkonkurrence i 2013
Arkitekt på projektet er Vilhelm Lauritzen, mens Rambøll Danmark er rådgivende ingeniør. Kuben Management og Sweco Danmark varetager bygherrerådgivningen.

KLP Ejendomme indbød i juni 2013 fire arkitektfirmaer til at udarbejde et forslag til det kommende kontorbyggeri. Dommerkomitéen udpegede forslaget udarbejdet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med 1:1 Landskab og Rambøll som vinder. 

Resultatet bliver en bygning, som fylder hele byggefeltet nord for Ferring-tårnet ud, sådan at dets facader tegner karakteren for de fire tilstødende gader. Facaderne er opbygget i en klassisk lodret orden, der tilfører bygningen en robust forankring til stedet. Udefra opleves bygningen med sine lyse teglsten, og de tilbagetrukne, inddækkede partier i en gylden, anodiseret aluminiumsplade.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125