23948sdkhjf

Fagentrepriser til 90 millioner på Odenses eventyrhus

Med fem nye fagentrepriser er alle entrepriserne på bygningsdelen af det nye H.C. Andersens Hus i Odense kommet i udbud

Med byggeriet af det nye H.C. Andersens Hus tager et helt byrum form i Odense og skaber sammenhæng mellem den nye midtby og digterens gamle kvarter. 

I november 2018 begyndte anlæggelsen af byggegruben for eventyrhuset med Per Aarsleff som udførende, og entreprenørerne går snart i gang med at støbe. Dermed går projektet ind i en ny fase. 

Odense Kommune er som bygherre nu klar til at udbyde de resterende fagentrepriser på projektet, som samlet omfatter cirka 5.800 kvm byggeri. Der er tale om fem fagentrepriser med en samlet værdi af anslået 89,4 millioner kroner.

- Vi har en forventning om, at der vil være stor interesse for det her projekt, fordi projektet er et af de fornemmeste museumsprojekter som er i gang lige nu i Danmark, og som vil få stor opmærksomhed både nationalt og internationalt, siger afdelingschef Thomas Østergaard Jørgensen til Licitationen om forventningerne til de nyeste udbud.

De fem entrepriser i udbud:

- E04 Byggeplads, lukning, tag, tømrer og smed. Anslået værdi: 44 mio. kr.

- E05 Ventilation og VVS. Anslået værdi: 18 mio. kr.

- E06 Elevator, lift og belysning. Anslået værdi: 14 mio. kr.

- E07 Malerentreprise. Anslået værdi: 2,4 mio. kr.

- E08 Terræn og haveanlæg. Anslået værdi: 11 mio. kr. 

Find udbuddene i fuldt omfang på Building Supply og Licitationens sektion Udbud.

Hermed er alle entrepriserne på bygningsdelen kommet i udbud, oplyser projektassistent Johanne Schrøder Baggesen til Licitationen.

- Alle elementerne i udstillingsdelen skal også udbydes på et senere tidspunkt i år, tilføjer hun. 

Udstillingsdelen designes af det London-baserede udstillingsarkitektfirma, Event Communications. 

Hovedprojektet for entreprisen er projekteret af Kengo Kuma and Associates som totalrådgiver, Cornelius + Vöge arkitekter, Søren Jensen rådgivende ingeniører og MASU planning som underrådgivere.

Kan ende med forhandling
Virksomheder, der ønsker at give tilbud på en eller flere entrepriser, skal søge om prækvalifikation senest d. 20. marts 2019 kl. 8.

Hvornår der bliver sat navn på de prækvalificerede er ikke afklaret, da det afhænger af, om det kommer til en forhandlingsrunde, oplyser projektassistent Johanne Schrøder Baggesen til Licitationen. 

Projektet H.C. Andersens Hus tager udgangspunkt i forfatterens eventyrunivers og en tilhørende have. Bygningen bliver på 5.600 kvm, hvoraf to tredjedele etableres under jorden for at skabe så stort et haverum som muligt. Budgetter er på samlet 305 millioner kroner.

Byggeri og udstilling er finansieret af A. P. Møller Fonden, Augustinus Fonden samt Odense Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094