23948sdkhjf

Misbrugscenter og børnehave viger pladsen for en ny bydel i Hjørring.

En 13.000 kvm stor bydel er på vej i hjertet af Hjørring. 

Det er Hjørring Kommune, som i projektkonkurrence udbyder det store område i Hjørring midtby. Ambitionen er skabe en helt ny bydel – tæt på en af byens grønne åndehuller, det nye Vendsyssel Teater, gågade og Hjørring Togstation. 

Projektområdet er kendt som området ved ”Vestre Skole” og omfatter et kommunalt areal Dronningensgade 6, 12, 16, 18 samt Kochsvej 8. Området har senest været anvendt til bl.a. teater, musikskole, misbrugscenter samt børnehave. Arealet indeholder desuden en offentlig p-plads med 79 p-pladser. 

Sammen med et købstilbud ønsker kommunen også konkrete forslag til, hvordan området kan udvikles i tråd med kommunens visioner for området. Blandt andet projektet give et kvalitetsløft af arealet og tilføre midtbyen nyt liv og nye kvaliteter.

Der forventes udarbejdet ny lokalplan og kommuneplantillæg for arealerne i samarbejde med køber.

Tre hjørnesten i området

Kommunen vægter tre grundlæggende karaktertræk, som den nye bydels identitet skal bygges op omkring: 

- En levende bydel, hvor blandende funktioner og anvendelser bidrager til at skabe liv døgnet rundt, og hvor nye forbindelser på tværs af området skaber åbenhed for omgivelserne og mulighed for gennemgang til den nærliggende park.

- En nyskabende bydel, der forener klima- og energimæssige løsninger med arkitektur på en nyskabende og overraskende måde, som giver nye oplevelser i bymidten, og samtidig er indpasset i omgivelserne.

- En bydel for alle, med nye og blandede boligtyper, der henvender sig til forskellige befolkningstyper og supplerer byens eksisterende boligudbud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111