23948sdkhjf

Top 10: Del et i Danmarks største vandforsyningsprojekt i nyere tid

NCC er i gang med kælderentreprisen, og flere storentrepriser er på vej på projektet, hvor forsyningsselskabet Hofor investerer en halv milliard

På kanten af Søndersø i Værløse er første skridt til Danmarks største vandforsyningsprojektet blevet taget. 

Som led i et program for at indføre blødgjort vand til forbrugerne, moderniserer Hofor, Hovedstadens Forsyningsselskab, tre store, regionale vandværker. Først på liste står værket ved Søndersø. Senere følger værker i Thorsbro og Gevninge.  

Byggeriet ved Søndersø startede sidste år, da en del af de gamle bygninger revet ned. Denne første etape blev udført af Nedrivningsselskabet J. Jensen. 

I februar i år startede så arbejdet med etablering af kælder og fundamenter til den del af vandværket, som skal rumme blødgøringsanlægget. NCC står med kælderentreprise. 

Vandværkerne i Thorsbo og Gevninge

På Værket ved Thorsbro er lokalplanen for det nye værk nu vedtaget, og der er foretaget arkæologiske og visse tekniske undersøgelse i byggeområdet. Værket forventes at være klar til at levere blødgjort vand omkring 2023. 

Værket ved Lejre skifter navn og adresse, for det er besluttet at flytte vandværket til Gevninge. Der er nu gang i køb af byggegrund, design af det nye værk og planlægning af det nye ledningsnet. Værket forventes at være klar til at levere blødgjort vand omkring 2024.

Herefter følger renovering af resten af bygningen. 

- Moderniseringen af Hofors syv regionale vandværker er Danmarks største vandforsyningsprojekt i nyere tid. For at sikre at erfaringerne bliver delt på tværs af vandværksprojekterne, har vi samlet et godt hold af rådgivere, som arbejder på Vandværket ved Søndersø og to andre vandværker, oplyser Hofors projektleder, Troels Lund.

Cowi varetager totalrådgivningen og PLH varetager arkitektydelsen på bygningsdelen. Niras og Krüger varetager rådgivningen på maskin- og procesdelen. Sweco varetager byggeledelsen. Bygherrerådgiving og projekteringsledelse varetages af Øllgaard, Emcon og Rørbæk og Møller.

Flere storentrepriser i udbud i juni 2019
Udover den allerede udførte nedrivning af en del af vandværket, og den igangsatte kælderentreprise, omfatter det videre projekt etablering af et nyt vandværk med blødgørings- og procesanlæg. Efterfølgende venter en renovering af det eksisterende bevaringsværdige vandværk inklusiv indbygning af rentvandstanke, skyllevandsbeholdere, genfiltrering med mere., samt en afsluttende retablering.

Disse arbejder udbydes i separate storentrepriser i juni 2019, som omfatter henholdsvis byggeri, proces- og maskinanlæg, samt el-arbejder.

Det samlede anslåede projektbudget er cirka 500 mio. kr.

Projektet forventes afsluttet i slutningen af 2025.

Artiklen er en del af temaet Top 10.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203