23948sdkhjf

Calum opfører 33.000 kvm bydel ved vestjysk supersygehus

Udviklerfirmaet Calum kommer som de første til at spille en vigtig rolle i udviklingen af en ny bydel ved det kommende supersygehus i Gødstrup. 

Det oplyser Calum i en pressemeddelelse. 

Bydelen kommer til at ligge blot 200 meter syd for Gødstrup Regionshospital og i umiddelbar nærhed af den nye motorvej mellem Herning og Holstebro.

I alt bliver der tale om et område på knap 80.000 kvm - heraf omsættes godt 33.000 kvm til boliger og et centerområde med forretninger. 

Første etape færdig i 2021
- Først opfører vi mod øst et centerområde med to dagligvarebutikker på hver op til 1.500 kvm. Her placeres også en tankstation og vaskehal samt en café eller restaurant. De første etaper skal være færdige i 2021, forklarer Jakob Axel Nielsen, administrerende direktør hos Calum, i en pressemeddelelse. 

- Centerområdet bliver på op til seks etager og kommer til at rumme et vartegn for området. Ovenpå butikkerne etablerer vi knap 6.000 kvm lejligheder til blandt andre læger og sygeplejersker. Det bliver med udsigt ud over et dejligt naturområde med en grøn lavning. Her samler vi områdets regnvand for at undgå oversvømmelser, fortsætter han. 

Senere påbegynder Calum længere mod vest et område på i alt 7.000 kvm parcelhuse på op til 250 kvm stykket i to eller tre etager. Beboerne får mulighed for selv at vælge hustype blandt flere forskellige størrelser og designs. Calum bebygger desuden et tredje område på sammenlagt 17.000 kvm med rækkehuse i to eller tre plan.

Erhvervsområde kan komme senere
Det er Herning Byråd, som planlægger det nye byområde med tilknytning til det kommende, 140.000 kvm store supersygehus med ca. 3.500 ansatte, der åbner i slutningen af 2020.

Gødstrup-projektet afventer i øjeblikket en godkendelse af det lokalplanforslag, som Herning Kommune har sendt i høring. Høringen ventes afsluttet den første september. Herefter skal Museum Midtjylland undersøge området, før Calum får grønt lys til at gå i jorden.

Endelig har Calum mulighed for senere at udvikle et erhvervsområde mod nord i første række til Holstebromotorvejen. Indtil videre er der kun vedtaget en rammeplan, som firmaet ikke kan bygge efter. Men Calum kan på et senere tidspunkt indhente et tillæg til lokalplanen, der giver ret til at opføre erhvervsejendomme.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141