23948sdkhjf

Nyt boligbyggeri med reference til Barcelona

Den catalanske hovedstads pulserende gågade giver inspiration til byggeri med 144 ungdomsboliger i det østlige Aalborg.
En af de bedst kendte dele af Barcelona er ’Ramblaen’ – en bred, centralt beliggende gågade med mange butikker, markeder og livlig aktivitet. Og snart er det også det samlende navn for 144 ungdomsboliger på Niels Bohrs Vej i Aalborg Øst.

- Baggrunden for valget af navnet ’Ramblaen’ er, at der foran byggeriet etableres et sammenhængende område med blandt andet bålplads og aktivitetsareal. Det medvirker til at skabe en klar fysisk forbindelse mellem byggeriets tre bygninger og lægger op til fælles oplevelser – ganske som det sted, hvor vi henter navnet fra, forklarer direktør Ole Nielsen fra Himmerland Boligforening, der er bygherre på projektet.

Byggeri til 155 mio. kroner
Der er første spadestik til byggeriet tages tirsdag den 9. august, og boligerne ventes klar til indflytning omkring studiestart 2012.

Målet med den nye bebyggelse er at skabe ungdomsboliger af mere eksklusiv karakter end det øvrige udbud i byen. Samtidig er hensigten med ’Ramblaen’ at tiltrække beboere fra hele det omkringliggende kvarter og dermed medvirke til at skabe et stærkt alternativ til midtbyen.

I det hele taget er det velovervejet, at boligselskabet placerer byggeri til omkring 155 mio. kroner tæt på Aalborg Universitets campus.

- Vi vil med ’Ramblaen’ tilbyde moderne ungdomsboliger henvendt til ikke mindst studerende, der kommer langvejs fra og prioriterer nærheden til universitetet og universitetsbiblioteket, nem adgang til dagligvarebutikker, fremragende offentlig transport og muligheden for at bo i en god og veldisponeret ungdomsbolig, siger Ole Nielsen.

Boliger i varieret størrelse
Ifølge Ole Nielsen viser erfaringen, at der blandt tilflyttede studerende er et ønske om lidt mere service og lidt mere plads end hos den gennemsnitlige beboer af en ungdomsbolig.

- Derfor er det vigtigt, at vi formår at tilbyde de rette rammer til at skabe, hvad der for mange er det første hjem – og derfor indretter vi ’Ramblaen’ med ret store boliger med eget badeværelse og et køkken, siger han.

Boligerne bliver af varierende størrelse – nogle som typiske ungdomsboliger, andre med mere plads til blandt andet en spisekrog i forbindelse med et åbent køkken.

’Ramblaen’ er tegnet af arkitektfirmaet Friis & Moltke og består af tre adskilte bygninger i tre etager. Hver bygning rummer et overdækket atriumrum primært henvendt til bygningens egne beboere, mens der i den midterste bygning etableres blandt andet festlokale, der kan rumme alle beboerne.

Bygningernes indgangspartier kommer til at vende mod hinanden, hvilken er med til at mindske oplevelsen af tre relativt lukkede bygninger – et forhold, der yderligere understreges af rambla-forløbet foran bygningerne.

Et blandt flere nybyggerier
’Ramblaen’ er et af i alt seks ungdomsboligbyggerier, som Himmerland Boligforening igangsætter i disse år. De øvrige er ’Seminariebyen’ i Odinsgade i Vejgaard (både familie- og ungdomsboliger), ’Eternitten’ på den nedlagte eternitfabriks grund (både ungdoms-, familie- og handicapboliger), ’Idrætsbyen’ på Hadsundvej, ’Kvadratet’ ved Langagervej i Aalborg Øst og endelig et nybyggeri på den østlige del af Aalborgs havnefront, hvor der opføres såvel ungdomsboliger som Himmerland Boligforenings kommende administration.

Himmerland Boligforening blev stiftet i 1944 og indviede sin første afdeling tre år senere. I de efterfølgende mere end 60 år har Himmerland Boligforening bygget syd, øst og vest for Aalborg og nu og da også i den centrale del af byen, så der i dag er i alt 5.300 lejemål fordelt på et halvt hundrede afdelinger. Himmerland Boligforening har 12-14.000 beboere og er dermed den største af sin art i Nordjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156