23948sdkhjf

Nu bliver BIG-visioner til virkelighed i Skive

Der er sat navn på de to entreprenørfirmaer, som står med de første af fem projekter i BigBlue Skive

I denne måned går Skive Anlæg og Entreprenør i gang med det første projekt under BigBlue Skive-paraplyen. Banestien og områderne op til er de første punkter på opgavelisten, opgaver der er givet 10 mio. kr. til. 

BigBlue Skive er navnet på en vision for udviklingen af Limfjordsbyen, der – som navnet antyder - er udarbejdet af Bjarke Ingels Group (BIG). 

Dette første projekt er placeret bag Søndercentret ved Skive Å og byens gamle jernstøberi. Projektet skal være med til at åbne op for kig til åen, der har været delvis skjult bag beplantningen langs med åen. 

Langs med åen etableres ny sti frem til den kommende banesti ved jernbanebroen. Ved stien vil der blive etableret siddearealer med bænke og ned mod åen sættes der sidde plinte, der udføres i beton. 

Parkeringsarealet vil blive fornyet med nye belægninger af tegl, ligesom arealet vil blive højvandssikret med kanter af cortenstål, således at fremtidige oversvømmelser forhåbentligt undgås.  

Arbejdet forventes afsluttet først i oktober måned. 

Banestien skæres op i etaper
1. etape af Banestien, som er navnet på det andet af BigBlue-projekterne, er nu også klar til at blive igangsat.

Det er entreprenørfirmaet Ommen & Møller, som står for den første del af Banestien, der strækker sig fra Marius Jensens Vej, forbi Gl. Skivehus og frem til Østerbro. Denne del af arbejdet påbegyndes medio august 2019. 

Arbejdet er opdelt, så man efter arbejdet med den første og sydligste del af stien afventer ombygningen af Gl. Skivehus og Palæbygningen. Denne ombygning forventes afsluttet i 2020. 

Arbejdet starter med de tunge arbejder, dvs. ramning af stålspuns, der skal fungere som klimaskærm og stianlæg frem til udsigtspunktet. Udsigtspunktet består af en platform på en galvaniseret stålkonstruktion, der delvis er placeret over åbrinken og dels over åen, så der er udsigt til begge sider af åen. Disse arbejder skal være afsluttet den 1. oktober.  

Projekter til 40 mio. kr.
I 2019 er der fire konkrete BigBlue-projekter på vej. Det skyldes blandt andet, at Skive Kommune i sommeren 2018 ansøgte Spar Vest Fonden om 40 mio. kr. til anlæg af de fire projekter: 

- Banestien 
- Idræts- & Kulturpark
- Anlæg ved Gl. Skivehus
- Klimasikring og ophold overfor Søndercentret 

Spar Vest Fonden gav 10 mio. kr. til Banestien. Pengene er dog givet på betingelse af, at alle 40 mio. kr. bliver brugt på realiseringen af de fire ansøgte projekter.

BigBlue Skive – Store visioner og små skridt

Skive Kommune fik i foråret 2015 en folkegave af Spar Vest Fonden i form af en vision for udvikling af Skive by. Bjarke Ingels Group (BIG) er arkitekterne bag visionen, som har fået navnet BigBlue Skive. 

Et kulturhus kaldet 'Blue House' placeret ude i fjorden, boliger med store vinduespartier frithængende ud over åen, et spirallignende udkigstårn placeret ved stien, som løber gennem ådalen. Det er tre af Bjarke Ingels Groups mange bud på, hvordan Skive kan se ud. 

Det centrale element i BigBlue er 'syningen' - et gennemgående stiforløb, som krydser Skive Å frem og tilbage - og som dermed binder byen sammen på tværs af åen. Samtidig vil BigBlue understøtte omdannelse af gamle triste erhvervsområder til nye attraktive boligområder og inddrage uudnyttede arealer langs åen.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095