23948sdkhjf

B. Nygaard Sørensen tager også etape 2 i Helsinge

Centralt i Helsinge skyder en ny bydel kaldet Møllebakken op. Boligselskabet Nordsjælland står bag denne første etape med 113 almene boliger og et fælleshus, som står klar til indflytning i foråret 2020. 

I forlængelse af den nye bydel har Gribskov Kommune ud­budt et større areal til salg. Dels for at sikre større diversitet i området, dels for at fremtidssikre bydelen. 

Nu har arkitektfirmaet Kullegaard sammen med den lokale ejendomsudvikler MS Development så vundet muligheden for at opføre omkring 45 private boliger.

Nybyggeriet sker i tæt samarbejde med entreprenør B. Nygaard Sørensen, der ligesom Kullegaard også deltager i første etape på Møllebakken. 

- Vi glæder os til at gøre brug af vores viden og erfaring fra første etape, så vi bl.a. kan sikre, at det arkitektoniske greb hænger sammen i hele bydelen samt bygge videre på vores gode forhold til Gribskov Kommune, siger partner og arkitekt Kasper Kullegaard fra Kullegaard i en pressemeddelelse om projektet.

Klar tilknytning til det eksisterende
I udvidelsen af den nye bydel arbejdes der videre med de visioner, der er skabt i første etape. 

Det betyder blandt andet, at den nye bebyggelse består af varierende boligtyper med rækkehuse og opgangshuse i forskellige etager. Derudover tilpasser den nye bydel sig det eksisterende med et varieret facadeudtryk. Derudover opføres byggeriet i en passende skala med materialer, der har lang levetid og minimalt vedligehold. 

I de enkelte boliger prioriteres gode dagslysforhold, fleksibel rumindretning og grønne opholdsarealer. Derudover vil der i anden etape være mindre variationer fra første etape, da nogle af boligerne fx får tilknyttet en tagterrasse, mens andre har private havestykker.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125