23948sdkhjf

Campus Horsens tager form som 'en by i byen'

Her i august tager VIA University College en 7.500 m² stor tlbygning i brug. Bascon er bygherrerådgiver på byggeriet, der er seneste skud på stammen i det nye Campus Horsens.
Det nye byggeri huser pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne ved VIA University College, der sammen med Teknisk Merkantil Højskole gør Campus Horsens til et fælles samlingspunkt for forskellige uddannelsesretninger i Horsens-området.

- Ambitionen med Campus Horsens og den nye tilbygning er at skabe en større faglig bredde og et attraktivt miljø for både undervisere, studerende og øvrige medarbejdere. Derfor er både pædagog- og sygeplejerskeuddannelserne samlet under ét tag i den nye tilbygning, og helt overordnet vil skemaplanlægningen komme til at foregå på tværs af alle uddannelserne i campusmiljøet, forklarer projektchef Jørn Porsgaard fra Bascon.

Udbud løser aktuel problemstilling
Bascon har som bygherrerådgiver været med fra projektets start til indflytning. Firmaet har blandt andet stået for udarbejdelse af byggeprogram og en udbudsmodel, der kombinerer opførelse af det nye byggeri og salg af det eksisterende pædagogseminarium i Gedved.

- Flytningen af pædagoguddannelsen efterlader VIA med en række tomme bygninger. Derfor skruede vi udbudsmaterialet sammen, så totalentreprenøren på den nye tilbygning samtidig købte de eksisterende bygninger i Gedved til projektudvikling. Det er en model, som med fordel kan anvendes af andre uddannelsesinstitutioner, men også i en lang række kommuner, der står i samme situation efter kommunesammenlægningerne og opførelsen af nye rådhuse, fortæller Jørn Porsgaard.

Under selve opførelsen af den nye tilbygning har Bascons rolle primært været at drive en effektiv proces i tæt samarbejde med VIA’s ejendomsafdeling og totalentreprenøren CASA Entreprise A/S. Samarbejdet har resulteret i, at projektet har overholdt den relativt korte tidsplan, så VIA University College kunne flytte ind i løbet af sommerferien og være klar til studiestart i august.

Byggeri af multiidrætshal på vej
Forud for opførelsen af Campus Horsens var Bascon i 2008 med til at udvikle en masterplan for samlingen af VIA’s uddannelser i Horsens-området med fokus på at skabe et alsidigt studiemiljø både i og uden for undervisningstiden. Det kommer konkret til udtryk i den nye tilbygning, hvor en række faglokaler vil være åbne for de studerende i deres fritid.

I forlængelse af afslutningen på den nye tilbygning starter byggeriet af en 1.600 kvadratmeter stor multiidrætshal på Campus Horsens-området. Hallen skal bruges til undervisning, men udvider samtidig fritidstilbuddene for områdets studerende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127