23948sdkhjf

Aftale på plads om boliger for 450 mio. kr. ved Hedehusene

Arkitema har tegnet det store boligprojekt i den nye bydel Nærheden

Opdateret 13:48 med information fra AKF Koncernens direktør Ino Dimsits.

En ny aftale mellem ejendomsudvikleren AKF Koncernen og byudviklingsselskabet NærHeden betyder, at udvikleren skal opføre et stort boligprojekt med 167 boliger ved Salamandersøen i Nærheden. Det skrivparterne i en pressemeddelelse.

I alt opføres omkring 15.000 kvm, oplyser direktør i AKF Koncernen, Ino Dimsits, til Licitationen. 

- Der er tale om fagentrepriser og vi forventer at kunne gå i jorden i sommeren 2020. De første boliger vil stå færdig og klar til indflytning i sensommeren 2021, skriver direktøren i en mail.

Projektet har en samlet salgsværdi på 450 mio. kr. 

Boligerne er tegnet af Arkitema Architects med stor variation i både boligformer og arkitektur. 

Således kommer der rækkehuse, punkthuse og opgangshuse i forskellige etagehøjder, og facaderne udføres i forskellige materialer som tegl, træ, skifer og metal. Boligerne vil i udgangspunktet blive solgt som ejerboliger. 

Boligerne opføres på et kuperet terræn ned til den lille Salamandersø, og der opføres tillige et parkeringshus på grunden.

Bydelen med fokus fællesskab og 8.000 beboere

Nærheden udvikles i samarbejde mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg ud fra en ambition om at skabe en ny forstad med mulighed for at leve en nem hverdag med et stærkt fællesskab. Derfor er der fx delebiler, kvarterhuse og fælles udekøkken. 

På sigt skal der bo 8.000 mennesker i Nærheden. De første 200 boliger er indflyttet, og der er i år taget første spadestik til yderligere 500 boliger i form af både ejerboliger, lejeboliger og andelsboliger i seniorbofællesskab. Tillige åbner en ny folkeskole i Nærheden i 2021.

 

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14