23948sdkhjf

Havneskandale: Sag om havn til 200 mio. kr. kommer for Voldgiftsnævnet

Sagen om Kalundborg Havns nye prestigekaj, Ny Vesthavn, tager nu en ny drejning, efter at parterne ikke kan blive enige om årsagen til, at 25 ud af 345 ankerstænger er sprunget. 

Ifølge Sjællandske bliver tvisten nu indbragt for Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed. Parterne er uenige om, hvorvidt skandalen skyldes fejl i montagen eller materialerne, eller om der er tale om en projektfejl. 

De defekter ankerstænger gør, at kajen ikke må belastes, fordi den 500 meter lange kajvæg så risikerer at styrte sammen. Derfor ligger det 200 mio. kroner dyre havneareal med 15 meters vanddybde øde hen, selvom den officielle indvielse fandt sted i april i år. 

Ankerstængerne har nu været en tur forbi "det rette" institut, hvor materialesammensætning og legering er blevet undersøgt, og der er foretaget trækprøvning. Monteringsproceduren er også blevet gennemgået, og det samme er resterende materiale i forbindelse med sikring af kvaliteten i byggeriet. 

- De endelige svar på vore undersøgelser foreligger nu, og med baggrund i disse resultater og drøftelser med de involverede i sagen må vi konstatere, at det er nødvendigt at rette henvendelse til Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed for at få syn og skøn på sagen i henhold til reglerne herfor, oplyser havnedirektør Bent Rasmussen til Sjællandske.  

Terminalen er opført af NCC Hercules Fundering og med Niras som rådgivende ingeniører. 

Læs også: Kalundborgs prestige-kaj øde efter konstruktionsfejl

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127