23948sdkhjf

NCC tager milliardprojekt – skal bygge en hel bydel

Christiansholm - i daglig tale Papirøen - en ny bydel med boliger, et hotel samt butikker og restauranter, er under udvikling i Københavns Havn, og nu har NCC fået ansvaret for hele herligheden. 

Bygge- og anlægskoncernen har indgået en betinget kontrakt på totalentreprisen med udviklingsselskabet CØ P/S om projektet, en kontrakt til en værdi af 1,2 mia. kr. Det skriver NCC i en pressemeddelelse.   

Bag CØ P/S står Danica Ejendomsselskab (50 pct.), Unionkul Ejendomme (37,5 pct.) and Nordkranen (12,5 pct.). 

Christiansholm er det sidste uudviklede kajområde i Københavns inderhavn. Projektet dækker hele holmen og omfatter både ejerlejligheder, almene boliger, et hotel og en markedshal til butikker, cafeer, restauranter og kulturliv.

- Dette projekt er en af vores mest alsidige opgaver nogensinde, og vi har bragt alle vores faglige og innovative kompetencer inden for fundering, råhus og byggeri grundigt i spil. Ambitionerne er høje hos både arkitekt og bygherrer, og nu glæder vi os til at omsætte visionerne til virkelighed, siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark, i pressemeddelelsen.

NCC har i projekteringen bl.a. bidraget med at løse den logistiske udfordring i at etablere byggeplads på en ø midt i byen samt med at indfri ideen om en utraditionel facade bestående af beton og tegl, der afspejler Papirøens tidligere industrielle look og de gamle pakhuse langs havneløbet.

I samarbejde med bygherre skal NCC nu udvikle projektet i detaljer, så man kan opnå pbyggetilladelse, hvorefter det forventes ordreregistret i andet kvartal 2020.

Byggeriet går i gang i 2020 og forventes færdigt i 2024.

Fra papirlager til ny bydel 
Udviklingen af Papirøen har været undervejs siden 2012, hvor Den Danske Presses Fællesindkøb flyttede fra øen efter at have brugt den til avispapirlager i 50 år. Den centralt beliggende, opdæmmede holm har igennem flere år været et populært udflugtssted, især da den husede Copenhagen Street Food. 

- Vi har meget store forventninger til, hvad Christiansholm kan bidrage med i kraft af sin helt enestående placering. Vi ønsker, at projektet skal komme både christianshavnerne, de fremtidige beboere og hele København til gode, siger Klaus Kastbjerg, adm. direktør i Unionkul Ejendomme, på vegne af Udviklingsselskabet CØ P/S, i pressemeddelelsen.

Arkitektfirmaet Cobe står bag helhedsplanen for området. Ideen er at skabe et indbydende og uformelt værested til socialt samvær og kultur, og derfor indgår et nyt madmarked også i planen. 

Projektet består af en gruppe bygninger i forskellige højde og forløb, men med et ensartet arkitektonisk udtryk med skrånende facader. Bygningerne omkranser et indre grønt byrum og rundt i hele periferien af øen kommer en bred promenade og træbrygge mod vandet. 

Partnere i projektet er foruden Cobe, rådgivende ingeniører Moe og landskabsarkitekt Inside Outside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156