23948sdkhjf

Osteefterspørgsel får Arla til at udbygge mejeri for millioner

De første streger er allerede slået, og i begyndelsen af det nye år begynder udvidelsen af Branderup Mejeri i Sønderjylland til knap 600 mio. kr.

Investeringen vil udvide mejeriets mælkeindvejningskapacitet, mælkesilobeholdning, mælkebehandlingsområde, lagerkapacitet og tilføje en osteproduktionslinje.

Hermed øges kapaciteten med 500 mio. liter mælk årligt svarende til 53 mio. kilo mozzarella, og dermed vil der fremover bliver produceret 91 mio. kilo mozzarella på Branderup Mejeri årligt.

- Det er en meget glædelig begivenhed at en stigende efterspørgsel på vores produkter nu gør, at vi skal mere end fordoble vores produktion. Det er med til at skabe fremtidens mejeri, siger Rene Nørgaard, senior direktør for Arlas mozzarella produktion, i en pressemeddelelse.

Arlas mozzarellaproduktion i Danmark er netop koncentreret på Branderup og også Rødkærsbro Mejerier.

Bæredygtig udvidelse
Den store investering i udbygningen betyder også en stor investering i den nyeste teknologi. Mejeriet vil fremover stå for en kraftig reduktion i vandforbruget, da vandet genbruges i alle led, og udvidelsen forberedes til kommende, grønnere energiformer.

- I Arla arbejder vi med bæredygtighed i alle led af mejeriproduktionen fra gården til forbrugeren. Det ansvar påtager vi os også på Branderup Mejeri, og derfor sigter vi målrettet mod at genbruge så meget vand som overhovedet muligt og vil anvende nyeste energioptimerede udstyr ved udvidelsen, siger Rene Nørgaard.

Fokus på genbrug af vandet og andre produktionsforbedringer er et skridt på vejen mod Arlas klimamål om at reducere den samlede CO2-udledning med 30 pct. inden 2030 sammenlignet med 2015 og at blive fuldstændig CO2 neutral i 2050.

Udbygningen af Branderup Mejeri forventes færdig i sommeren 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532