23948sdkhjf

Succes i andet forsøg – Færgebyen bliver Hous nye bydel

Hou i Østjylland får en ny bydel med 7.500 kvm bolig- og erhvervsbyggeri mellem lystbådehavnen og færgehavnen, og projektet er passende navngivet ”Færgebyen”. 

Odder Kommune har indgået en aftale med Færgebyen ApS om at udvikle det cirka 15.000 kvm område på havnen i Hou, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Køberen får med aftalen ret til at opføre 6.000 kvm boligbyggeri og 1.500 kvm erhvervsbyggeri på arealet. 

Færgebyen ApS er en del af CBH koncernen, der igennem Domis har stor erfaring med ejendomsudvikling fra en lang række store projekter primært i Aarhus, blandt andet fra Aarhus Ø. 

Udviklingen af Færgebyen er et samarbejde mellem køberen og tegnestue Flæks ud fra mottoet "mennesker før bygninger".  

Succes med genudbud
Arealer blev i første omgang sendt i offentligt udbud af Odder Kommune tilbage i juni 2017. Dengang kom tilbud fra én tilbudsgiver, og det lykkedes ikke i de efterfølgende forhandlinger at indgå en aftale inden fristen på et år fra udbuddets annoncering udløb. Derfor besluttede byrådet i foråret at genudbyde området. 

Denne gang kom der to tilbud på havnearealer, og det var et enigt byråd, der valgte projektet "Færgebyen". Ifølge kommunen, fordi projektet bedst opfylder de kriterier, som Odder Kommune opstillede for området. Det handler om at understøtte et godt havne- og byliv med en mangfoldig anvendelse og en stærk arkitektur. 

Tanken er også, at Hou Havn skal udvikles som en destination for hele Odder Kommune og for turister. Det har også været afgørende, at projektet sikrer et samspil med de eksisterende aktiviteter og virksomheder omkring havnen, herunder lystbådehavnen, Egmont Højskolen, Hou Maritime Idrætsefterskole og hele lokalsamfundet Hou. 

- Jeg hæfter mig også ved, at lokale aktører og borgere bliver inddraget i processen, og det, synes jeg, er nødvendigt for at få det helt rigtige projekt for Hou. Desuden tager udbudsmaterialet udgangspunkt i den helhedsplan, som Hou-borgerne aktivt har bidraget til, siger borgmester Uffe Jensen i pressemeddelelsen. 

Handlen er betinget af, at byrådet godkender en lokalplan for hele området.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.157