23948sdkhjf

Skiftede entreprenør efter konkurs – snart står Nordhavns første almene boliger klar

Mellem spektakulære siloer, byens dyreste lejligheder og spor fra den gamle industrihavn skyder Orienten, det første almene boligbyggeri Københavns Nordhavn, op. Snart står de to karréer med i alt 131 boliger færdige og indflytningen kan begynde.

– En af de sidste byggegrunde (i Århusgadekvarteret i Nordhavn, red.) er snart fuld af nybyggede lejemål, der tilsammen går under navnet Orienten. Det består af erhvervslejemål, en daginstitution og 131 almennyttige boliger – de eneste af slagsen på disse kanter. Og inden længe er de klar til indflytning, fortæller Niels Henrik Andersen, sektionschef hos JCN Bolig, der er hovedentreprenør på det nye boligbyggeri.

Orienten opføres af boligselskabet Domea og er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter i samarbejde med tegnestuen KHS.

Formålet med byggeri på 14.000 kvm er klart: Det skal være socialt bæredygtigt. Derfor er de 131 lejemål billigere end i resten af kvarteret, mens de er fordelt over familieboliger, ungdomslejligheder og boliger til borgere med særlige behov:

JCN Bolig overtog ved indgangen til 2019 projektet efter Daurehøj Erhvervbyg, der gik konkurs i december sidste år.

- Vi overtog projektet ved årsskiftet 2018-2019, og nu er vi snart ved vejs ende. Daginstitutionen afleverer vi i løbet af december, mens de første borgere kan flytte ind fra midten af januar, fortæller Niels Henrik Andersen om tidshorisonten.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.172