23948sdkhjf

Efter misforstået opgave: Guldborgsund Forsyning prækvalificerer fire entreprenører

Guldborgsund Forsynings prækvalifikation vedrørende totalrenoveringen af Nykøbing Falster Renseanlæg måtte i december måned gentages.

To af ansøgerne havde misforstået kravene til indsendelse af dokumentation og fremsendelse af referencer.

Men nu har man altså fundet de fire entreprenørfirmaer, der skal byde på etape tre i Guldborgsund Forsynings overordnede strategi ’Mod nye tider’, der ialt omfatter fem renoveringsprojekter.

Tredje etape er udbudt i hovedentreprise i EU-udbud og de prækvalificerede entreprenørfirmaer er:

- Hansson & Knudsen A/S, Odense
- Arkil A/S, Vojens
- Zacho-Lind A/S, Ishøj
- Munck Havne & Anlæg a/s, Nyborg

De fire virksomheder har nu frem til 21. februar 2020 til at komme med indledende tilbud på det omfattende projekt, der skal ende med et spritnyt Nykøbing Falster Renseanlæg.

Efter 21. februar vil Guldborgsund Forsyning gennemføre forhandlinger med tilbudsgiverne, inden der efter planen skrives kontrakt med den valgte hovedentreprenør i slutningen af april 2020. Første spadestik ventes at blive i maj 2020 og endelig aflevering i oktober 2021.

For få referencer
Det er altså anden gang, at Guldborgsund Forsyning inviterer til prækvalifikation i forbindelse med tredje etape. Som nævnt måtte man i december 2019 gentage prækvalifikationen, da to af ansøgerne havde misforstået kravene.

- Det var kravene til fremsendelse af dokumentation af referencer, der ikke var opfyldt. Når der står tre referencer, så skal vi have tre referencer – især når det er EU-udbud, så skal det hele være i orden, siger projektchef hos Guldborgsund Forsyning, Jesper Reinhold.

Guldborgsund Forsyning gjorde dog det, at man i stedet for at udelukke de to selskaber, genudbød projektet, dog med den krølle, at de to virksomheder, der havde forstået opgaven, ikke behøvede at lave noget om i deres ansøgning - eller lave en ny for den sags skyld. De kunne blot copy-paste ansøgningen én gang til.

Godt i gang på etape et
Renoveringen af Nykøbing Falster Renseanlæg er nummer tre af samlet set fem større projekter, som tilsammen udgør Guldborgsund Forsynings strategi 'Mod nye tider'.

Første etape gælder etablering af den pumpestation, der skal erstatte det eksisterende renseanlæg i Gedesby. Ydermere skal der lægges en tre kilometer lang trykledning, som skal transportere spildevandet fra Gedesby til renseanlægget i Gedser.

Her er det lokale entreprenørfirma MSE allerde godt i gang. Første spadestik blev taget i november måned. 

- Vi er i fuld gang med trykledningen. Den skal være færdig med udgangen af marts. Selve omkoblingen, hvor vi nedlægger renseanlægget, venter vi med til renoveringen af Gedser Renseanlæg er slut, siger Jesper Reinhold.

Etape to, fire og fem
Også i Stubbekøbing skal renseanlægget totalrenoveres. Det uddbydes som hovedentreprise i underhåndstilbud blandt inviterede entreprenørfirmaer, da projektets omfang ikke kræver EU-udbud.

De inviterede tilbudsgivere afleverede tilbud i december, og Jesper Reinhold forventer at skrive kontrakt med vinderen af udbuddet 12. februar 2020.

Sidst men ikke mindst gælder planen etape fire og fem, som er totalrenovering af henholdsvis Marielyst Renseanlæg og Gedser Renseanlæg.

- Vi har sendt Marielyst Renseanlæg i udbud. Det gjorde vi her den 15. januar, fortæller Jesper Reinhold, der forventer at modtage tilbuddene den 16. marts; at skrive kontrakt med entreprenøren den 11. maj - med et første spadestik snarligt derefter.

I forbindelse med Gedser Renseanlæg er Guldborgsund Forsyning langt fra klar.

- Vi arbejder på udbuddet i øjeblikket, siger Jesper Reinhold.

Marielyst Renseanlæg udbydes som hovedentreprise i underhåndsbud, mens totalrenoveringen af Gedser Renseanlæg bliver et EU-udbud med prækvalifikation.

Samlet set renoverer Guldborgsund Forsyning for et treciferet millionbeløb over de kommende år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141