23948sdkhjf

Solcelletagets år: Dansk soltagsproducent har fået luft under vingerne

Forud for 2019 spåede Elon Musk, at 2019 ville blive solcelletagets år.

Og det blev det.

Hvis ikke for Elon Musk, så i hvert tilfælde for den danske virksomhed Ennogie, der netop har afsluttet et 2019, hvor der virkelig kom gang i salget af solcelletage og hvor der blev afsluttet flere projekter, der på mange måder var banebrydende for Ennogie.

De gode takter er fortsat ind i 2020.

Ennogie har netop afsluttet en investeringsrunde, hvor det er lykkedes at hente et tocifret millionbeløb samtidig med at selskabet har fået fyldt godt op i ordrebogen.

10 mio. kr. til udvikling
I den seneste pre-IPO investeringsrunde har en række private investorer, både eksisterende og nye, investeret varierende beløb i virksomheden.

Rent faktisk er det lykkedes Ennogie at hente 10 mio. kr. De skal bruges på at udvikle markederne i Danmark og Tyskland yderligere, ligesom Ennogie skal geares til i langt højre grad at satse på større projekter.

Her peger Jannec Christensen fra Ennogie blandt andet på projektet Sønderhaven med 77 selvforsynende boliger ved Brædstrup.

Her havde projektudvikleren PEJA Ejendomme tænkt Ennogies tagløsning ind fra start.

Svinkløv en blåstempling
Siden Ennogie så dagens lys og installerede sit første solcelletag i 2016, er der løbet meget vand under broen.

Selskabet har indgået et samarbejde med typehusproducenten Eurodan-huse. Der er vundet priser og selvfølgelig leveret tage til lidt af hvert, blandt andet til cirkelhusene i Munkdrup syd for Randers. Ennogie er samtidig i gang med at udvikle sin helt egen batteriløsning, som kan sættes sammen med soltaget og tilpasses den enkelte husstands behov.

Men den mest prominente opgave til dato har været at lægge solcelletag til opførelsen af Svinkløv Badehotel, der efter en brand i 2017, nu er genopført.

Ennogies tagløsning dækker Svinkløvs kviste, og der er tale om i alt 275 kvm solcelletag. Den samlede årlige produktion fra det aktive tag estimeres til ca. 20.000 kWh.

Mange kvadratmeter i ordrebogen
Interessen for soltaget er altså støt stigende, og Ennogie rundede i 2019 mere end 15.000 kvm installerede solcelletage.

Ambitionerne vokser da også i takt med, at interessen stiger.

Målet for 2020 er at installere 40.000 kvm solcelletage – hvor knap halvdelen er i ordrebogen ved årets start.

- Projekterne, som allerede er i ordrebogen hos Ennogie, består både af større projekter som f.eks. Sønderhaven, men også mere end 50 mindre projekter – både private og erhvervsmæssige, fortæller Jannec Christensen.

Videoen er produceret af Ennogie

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094