23948sdkhjf

Strid om omdiskuteret byggeri ser nu ud til at være afgjort

Sagen om de meget omtalte boliger på Oslovej i Silkeborg-forstaden Gødvad ser nu ud til at have nået sit endeligt

Et flertal i Silkeborg Byråd har netop stemt for, at et omdiskuteret byggeri i forstaden Gødvad alligevel kan opføres i to blokke, der hver stiger fra en til fire etager.

Boligprojektet skal etableres på Oslovej, men der har været både politisk og offentlig modstand mod blokkenes højde og udformning.

Det skriver TV2 Østjylland.

Således ønskede Enhedslisten, Radikale Venstre, Alternativet og løsgængeren Lars Hansen, at der skulle skæres fire boliger af den ene blok, så den kun blev opført op til tre etager.

Det forslag støttede Socialdemokratiet, men et flertal bestående af Venstre, DF og SF stemte det højere byggeri igennem.

Læs også: Ny bydel med 600 boliger: - Vi gør det ikke som vi plejer, men vi gør det rigtigt

Byggeriet har fået ekstra opmærksomhed i Silkeborg og omegn, fordi det var bygherren René Birch fra firmaet Birch Ejendomme, der i første omgang planlagde at bygge på Oslovej.

Hans venskab med borgmester Steen Vindum (V) stillede flere øvrige byrådsmedlemmer spørgsmålstegn ved, og hele miseren er endt med, at René Birch har solgt grunden til Silkeborg VVS-Teknik.

Det nye firma i spidsen for opførelsen har så nu fået lov til at bygge i samme højde som hidtil planlagt.

To har trukket sig på grund af inhabilitet
Sagen har været undervejs i halvandet år og har givet anledning til en masse medieomtale. Blandt andet på grund af byrådspolitikeres mulige inhabilitet.

- Os, der er politisk valgt, har brug for, at vi kan sige til folk, at vi er fuldstændig uafhængige af økonomiske og venskabelige interesser. Derfor er det rigtig godt, at vi ser på den her sag, sagde Johan Brødsgaard, der sidder i byrådet for Radikale Venstre, til TV2 Østjylland den 3. december.

To byrådsmedlemmer har trukket sig fra sagen på grund af inhabilitet, og flere har ment, at borgmester Steen Vindum (V) også har været inhabil.

Læs også: Silkeborg starter tre projekter til 35 millioner

Han er nemlig venner med byggematadoren René Birch, der først ejede grunden.

Spørgsmål: Har du påvirket nogle af de politikere, som du er venner med?

- Nej, det kan man ikke. Jeg har ikke så stor magt, at jeg kan få mine venner til at få hele Venstre til at stemme på os, har René Birch tidligere sagt til TV2 Østjylland.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125