23948sdkhjf

Syv års tunnelarbejde under Hvidovre ved vejs ende

Der mangler kun små afslutninger i kantsten og asfalt på Hvidovrevej før Arkil arbejde med en i alt 3,4 km lang kloaktunnel gennem Hvidovre er afsluttet. I syv år har projektet været i gang for Hofors (Hovedstadsområdet Hordyningsselskab).

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men fra Føtex på Hvidovrevej via Landlystvej ud til Damhusåen og helt ned til Åmarken station ligger der nu 3,4 km lang kloaktunnel som er fra 1,6 m til 2,5 m i diameter indvendigt.

På overfladen er der blot lidt ekstra dæksler i jorden som eneste synlige tegn på de syv år, Hofor har været i gang med at bore en tunnel i undergrunden. En tunnel, der nu mindsker risikoen for oversvømmelser og sørger for at forbedre vandkvaliteten i Damhusåen.

- Den sidste etape af projektet er gået efter planen, og det er blandt andet lykkedes, fordi borgerne og kommunen har været helt utroligt gode til at samarbejde om at finde løsninger, når vi skulle arbejde meget tæt på boliger og omdirigere trafikken, siger projektleder hos Hofor, Marius Andersen Bruce, som har stået for arbejdet sammen med entreprenøren Arkil i en pressemeddelelse.

Fri bane på Hvidovrevej
Med to byggepladser, ensrettet trafik, spærrede veje og snørklede stier til cyklister og fodgængere har Hvidovrevej været centrum for tunnelbyggeriet det sidste års tid. Det har været hårdt for handelslivet og naboer til arbejdet, men der har generelt været stor forståelse for, at arbejdet var nødvendigt for at undgå gader oversvømmet med kloakvand, når der er kraftig regn og skybrud.

- Hvidovrevej er jo vores lange hovedgade, så det er dejligt, at den nu er ‘åben’ igen efter en lang periode med vejafspærringer, mens tunnelarbejdet har stået på, siger borgmester Helle Adelborg.

I de kommende uger bliver de sidste detaljer ordnet, så veje, lyskryds, fortov og cykelsti ser ud som før arbejdet begyndte.

- Der er nogle steder, hvor der skal mere asfalt på, men det får vi hurtigt på plads i tæt samarbejde med Hvidovre kommunes Vej- og parkafdeling, lover projektchef Michael Knudsen fra Arkil, der har været med på hele tunnelstrækket fra Åmarken Pumpestation til Egneborgvej ved Hvidovrevej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.284