23948sdkhjf

NRE og AP Pension sammen om 200 boliger ved ikonisk teater

I løbet af 2022 vil godt 200 ’small living’-boliger stå klar til indflytning ved Østre Gasværk på Østerbro i København. 

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har netop indgået en købsaftale af nabogrunden ved Østre Gasværk, hvor den nye bebyggelse i fem-syv etager opføres. Totalentreprenøren NRE Copenhagen, der er en del af NRE Group-koncernen, har udviklet projektet og vil også stå for opførelsen af byggeriet. 

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Boligerne, der primært henvender sig til unge, vil spænde fra 35-50 kvm, og de kommende beboere vil både bo tæt på vandet ved Nordhavn og Svanemøllen Strand. Alle boligerne bliver Svanemærket, hvilket blandt andet stiller krav til byggematerialer og indeklima. 

Øvetal til Østre Gasværk Teater
Som en del af købsaftalen opfører NRE Copenhagen og AP Ejendomme en øvesal til Østre Gasværk Teater, der siden 1979 har holdt til i Martin Nyrops ikoniske gasbeholder på Østre Gasværk grunden. 

- Kulturen har en central rolle for bylivet i København, og vi er meget glade for, at vi med købet af grunden kan være med til at give noget tilbage til kulturlivet i vores fantastiske hovedstad, fortæller Peter Olsson. 

Hos Ejendomsfonden Østre Gasværk, som i sin tid modtog Martin Nyrops gasbeholder og de 15.000 kvadratmeter omliggende areal som gave fra Københavns Kommune, er de glade for, at der bliver muligheder for at opføre boliger ved Østre Gasværk: 

- Vi er meget glade for, at et langt forarbejde nu er mundet ud i denne mulighed for at opføre et spændende ungdomsboligprojekt på vores parkeringsplads. Ovenikøbet således at fonden bevarer et uændret antal nu overdækkede parkeringspladser og får et flot lokale til øvesal og andre teaterformål til rådighed, siger fondens bestyrelsesformand, Søren Jenstrup.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109