23948sdkhjf

Sweco får nøglerolle på 31.000 kvm kontorknudepunkt

Bygningsstyrelsen har tildelt Sweco kontrakten for bygherrerådgivning på et 31.000 kvm nyt statsligt kontorknudepunkt på Lerchesgade centralt i Odense. Det oplyser rådgivervirksomheden. 

Bygningerne samler ti statslige institutioner og bliver arbejdsplads for omkring 1.600 statsligt ansatte. Betegnelsen kontorknudepunkt dækker over, at institutionerne kan dele faciliteter som for eksempel kantine, reception og mødefaciliteter.  

Projektet udføres i samarbejde med Nord Architects som er underrådgivere til Sweco, der nu arbejde på sagen. 

Udgifterne til byggeriet bliver på anslået 800 mio. kr., lød det i forbindelse med præsentationen af projektet tilbage i januar i år.

Træ i tankerne
Projektet får en ambitiøs tilgang til bæredygtighed, hvor Sweco som bygherrerådgivere skal afsøge muligheden for helt eller delvist at opføre byggeriets konstruktioner i træ. 

– Vi har en vision om, at byggeriet skal leve op til nogle høje parametre i forhold til bæredygtighed, og derfor glæder vi os meget til at afsøge muligheden for at opføre bygningens konstruktioner i træ, hvilket vil være med til at nedbringe bygningens CO2-afledning og miljøaftryk, udtaler Kristian Lyk-Jensen, som er vicedirektør i Bygningsstyrelsen, i pressemeddelelsen. 

Af en forhåndsmeddelelse om bygge- og anlægsarbejderne fra Bygningsstyrelsen fremgår det, at styrelsen har valgt at stille krav om, at husets bærende konstruktioner skal udføres i træ, og at disse i videst muligt omfang ønskes synliggjort indvendigt.

Desuden er det et ønske, at byggeriet skal indpasse sig til bydelen med respekt for de omkringliggende bebyggelser og i relation til udviklingsplanen i Odense Kommune.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125