23948sdkhjf

Mere højde og drøjde – Horsens-entreprenør udvider OK's base i Aarhus

OK’s hovedkontor i Viby J har vokseværk. Med Base Erhverv som totalentreprenør udvider energiselskabet det næste års tid rammerne for at skabe plads til et stigende antal ansatte, flere og større mødelokaler og en større og mere moderne kantine. 

I begyndelsen af 2020 blev etableret en ny og større p-plads i tilknytning til hovedkontoret, og fredag 12. juni tager Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S), første spadestik til tilbygningen.

Fakta: Udvidelsen af OK’s hovedkontor

  • Bygherre: OK a.m.b.a.
  • Totalentreprenør: Base Erhverv
  • Bygherrerådgiver: Tri-Consult
  • Arkitekt: Cubo Arkitekter
  • 2.200 ekstra kvm – hovedkontoret bliver i alt på 9.000 kvm
  • 60-80 nye kontorpladser
  • Syv nye mødelokaler, heraf et konferencerum med plads til 80 personer
  • Større kantine
  • Det ’nye’ hovedkontor forventes færdigbygget i sommeren 2021

Når byggeriet står færdigt i sommeren 2021 vil hovedkontoret være udvidet med 2.200 kvm og i alt være på 9.000 kvm. 

Totalentreprenør forudser ’gode’ udfordringer
Ifølge projektchef Klaus Meidahl Højen fra Base Erhverv er der tale om et udfordrende byggeri rent byggeteknisk, hvor eksisterende byggeri skal sammenbygges med nyt: 

– Den største udfordring er den nye kælder, hvor vi er nødt til at etablere en spuns, som er en slags væg i stål, der fastholdes af lange jordankre. Vi skal sikre os, at de eksisterende bygninger ikke sætter sig i byggefasen, siger Klaus Mejdahl Højen. 

– Derudover giver det altid nogle ’gode’ udfordringer, når man skal bygge noget eksisterende sammen med noget nyt og få forskellige bygningshøjder til at passe sammen, fortsætter han. 

Det nye hovedkontor udvides med mellem 60 og 80 kontorpladser og syv nye mødelokaler, hvor det største skal have kapacitet til større arrangementer, for eksempel når andelsselskabet OK afholder kredsmøder. 

OK-koncernen har cirka 2.200 ansatte, og heraf beskæftiger moderselskabet cirka 650 mennesker, hvor størstedelen er placeret på hovedkontoret i Viby J. 

Ottende udvidelse i Viby
OK har udvidet hovedkontoret i Viby J flere gange, siden man byggede det i 1979. Faktisk er det ottende gang. Seneste tilbygning var for 10 år siden, hvor der blev tilført en hel ny fløj til de to eksisterende fløje. 

Varmepumper, som selskabet selv er leverandør af, er benyttet i den nye bygning, ligesom taget også bliver med solpaneler. 

– Vi leverer selvfølgelig selv varmepumpen og solpanelerne. I forvejen har vi solpaneler på taget og på dele af facaden af hovedkontoret, så det gør vi selvfølgelig også på den kommende tilbygning, forklarer siger Arne Kragelund, teknisk chef i OK.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.268