23948sdkhjf

A. Enggaard sætter nyt aftryk på Sønderborgs havnefront

Ved havnefronten i Sønderborg blev der mandag taget første spadestik til Kongebrohuset, der er tegnet af arkitekterne fra C. F. Møller og kommer til at indeholde 28 eksklusive ejerlejligheder. Det skriver Bitten & Mads Clausens Fond i en pressemeddelelse. 

Lejlighederne opføres af A. Enggaard sammen med Bitten & Mads Clausens Fond via det fælles selskab BMC AE A/S.

Hvorfor Kongebrohuset?

Navnet Kongebrohuset kommer af, at huset ligger lige ud for den gamle Kongebro, der efter genforeningen i 1920 blev brugt som anløbsbro for Kongeskibet.

Med placeringen i Byens Havn kommer lejlighederne nærmest til at ligge ”i vandkanten”, og får dermed frit og flot udsyn til Alssund. Alle lejligheder har rummelige altaner vendt mod Alssund, og lejlighederne på de øverste etager har også private tagterrasser med væksthuse, udekøkken og spabad. 

– Dette projekt har været undervejs et stykke tid. Vi rammede pæle allerede inden Alsik åbnede i maj 2019, for at genere hotel- og spa-gæster mindst muligt. Det forløbne år har vi brugt tiden på at beslutte kvalitet og indretning, som i dette byggeri skal være ud over det sædvanlige, siger Per Have, adm. direktør i Bitten & Mads Clausens Fond.

Tidligere har det heddet sig, at parterne investerer i omegnen af 100 mioi. kr. i det 3.700 kvm store byggeri.

Nordjyske aftryk på Sønderborgs havnefront 
A. Enggaard har også været totalentreprenør på Alsik og også håndterer udvidelsen af Videnshuset på nabogrunden. 

– Som entreprenør er jeg stolt af, at have bygget så forskellige bygninger som Borgen, Alsik, Videnshuset og nu også snart Kongebrohuset. De er alle unikke, og eksempler på den bredde vi i virksomheden kan varetage når det kommer til byggeri, udtaler Asger Enggaard, direktør i den nordjyske entreprenørkoncern. 

Byggeriet har en tidsplan på halvandet år, og går alt vel vil indflytning kunne ske i de første måneder af 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11