23948sdkhjf

C. F. Møller og Rambøll vinder stor campus-opgave i Norge

Det bliver et konsortium bestående af C.F. Møller Architects og Rambøll Norge, der kommer til at stå for første fase af projektet, når Norges Tekniske og Naturvidenskabelige Universitet, NTNU, skal samles i én campus.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.  

Frem mod 2029 skal NTNUs fagmiljøer spredt i Trondheim samles i én bynærcampus i området omkring Gløshaugen i Trondheim. Udviklingen af Campus NTNU fordeler sig over to faser, og et konsortium bestående af C.F. Møller Architects og Rambøll Norge har vundet første fase af udviklingen, som omfatter programmerings- og projekteringsydelser samt option på dele af fase to, som omhandler detailprojektering af optil 70.000 m2 byggeri.

– Vores ambition er at omsætte Statsbygg og NTNU´s skitserede samlingsplan til en arkitektur, der understøtter livlige studie- og tværfaglige innovative forskningsmiljøer med en udadvendt agenda med det klare mål at NTNU bliver en levende og fremtidssikret universitetshub i dialog med Trondheim og i stand til at positionere NTNU yderligere internationalt som et af Nordens fremmeste tekniske og naturvidenskabelige universiteter, siger Mads Mandrup Hansen, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects.

Største projekt i Trøndelag 
– Dette er et vigtigt og profileret projekt, vi er virkelig glade for at kunne trække i land. NTNU er sandsynligvis det største projekt i Trøndelag efter udvidelsen af St. Olavs Hospital, og vi noterer med stor tilfredshed, at Rambølls bredde og kapacitet samt spidskompetencer indenfor store og komplekse projekter har været udslagsgivende. Vi har sammen et projektteam, med hovedleverancer fra Rambøll og C.F. Møller Architects, med samarbejdspartnere, der har en lang historie med godt samarbejde bag sig, både globalt og lokalt, siger Bjørn Tore Landsem, direktør hos Bygg og arkitektur hos Rambøll Norge.

Læs også: Rambøll er valgt som hovedrådgiver på nedrivning af Storstrømsbroen

NTNU Campus-projektet finansieres af staten i Norge som et statsligt byggeprojekt. Projektet er det største i NTNUs samlede projektportefølje for campus-udvikling.

Statsbygg har ansvaret for at bygge op til 92.000 m2 og ombygge op til 45.000 m2 universitetsbyggeri for at gøre det muligt at samle NTNU i Trondheim i løbet af de næste ti år.

– Rambøll og C.F. Møller Architects’ team opfyldte alle vores kvalifikationskrav, og vi ser frem til at starte processen op i samarbejde med NTNU, siger bygherredirektør og projektleder Marius Tunstad i Statsbygg.

Erfaring med campusudvikling

C.F. Møller Architects har stor erfaring med udvikling af campus og forsknings- og undervisningsinstitutioner i Europa og Norden. Arkitektvirksomheden står bl.a. bag Mærsk Tårnet, et research- og undervisningskompleks for Københavns Universitet, Biomedicum, et power-house for forskning i Stockholm for Karolinska Institutet samt udvikling af campus for Copenhagen Business School og Heidelberg Universitetet i Tyskland.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.157