23948sdkhjf

Skyder konkurrence i gang: Omdanner p-plads til levende universitetstorv

DTU, Danmarks Teknisk Universitet, inviterer arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører og andre kreative kræfter til at forme fremtidens Kemitorv på Lyngby Campus. 

Målet er et attraktivt torv med plads til både aktiviteter, refleksion og akademisk formidling, samt et torv, der skal sy området sammen i et stærkt landskabeligt og rumligt greb, lyder beskrivelsen i en pressemeddelelse fra DTU. 

Konkurrencen udskrives som en indbudt projektkonkurrence i én fase med fem prækvalificerede teams. 

Den økonomiske ramme for projektet er cirka 25 mio. kr. og indeholder alle håndværkerudgifter og byggeplads med videre samt rådgiverhonorarer.

Parkeringstorv til mødested
Kemitorvet er et af campus’ største torve. Konkurrencegrunden på cirka 9.500 kvm ligger centralt mellem både nye bygninger og den oprindelig Koppel arkitektur og krydses dagligt af de mange studerende og ansatte, der forsker og studerer i området. 

Oprindeligt har arealet været udlagt til parkeringstorv, og har de seneste år ligget som en midlertidigt grusplads til ophold. Nu står området over for en markant fornyelse, så det i fremtiden kan fungere som et centralt og inviterende mødested for studerende, ansatte og gæster. 

– Det er første gang vi skal i gang med et så stort landskabsprojekt i et centralt uderum. Det er en opgave, der kræver et stærkt, kreativt team med kompetencer inden for både landskab, arkitektur, byrum og bæredygtighed, og derfor har vi valgt at udskrive en projektkonkurrence, siger Julie Fraenkel, projektleder hos DTU Bygherre, i pressemeddelelsen. 

DTU arbejder aktivt og helhedsorienteret med udvikling af en bæredygtig campus i høj kvalitet. Det er derfor naturlige, at der skal arbejdes med emner som mikroklima, biodiversitet, miljøvenlige materialer og social bæredygtighed i projektet. 

Interesserede kan søge til fristen den 3. september. DTU forventer at udskrive konkurrencen ultimo september, og at kunne udpege en vinder til februar 2021.

Læs mere om: DTU
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.142