23948sdkhjf

Betonmoduler skal forbedre sundheden

Realdania, Primus Arkitekter og organisationen Gam3 samarbejder om et projekt, der skal forbedre faciliteterne til gadeidræt i indtil videre seks danske byer.
Robuste, formstøbte og enkle moduler i beton og stål, der kan kombineres og farvelægges på et utal af måder – og både bruges til leg, sport og til ”at kigge på”.

Det er konceptet bag de nye gadeidrætsfaciliteter, der nu skal få flere unge i udsatte boligområder i Herning, Horsens, Sønderborg, Næstved samt Brøndby og Rødovre til at bevæge sig mere i det daglige.

- Projektet baserer sig på et interessant samarbejde og rummer en fantastisk mulighed for at udfordre traditionelt byinventar. De skulpturelle elementer tilbyder varierede og uformelle opholdsmuligheder i et byrum der inspirer til bevægelse. Målet er at danne en inkluderende social ramme om de fysiske aktiviteter, siger David Bülow, partner i Primus arkitekter.

Placeres i eksisterende miljø
Modulerne er udviklet af Primus Arkitekter i tæt samarbejde med Realdania og Gam3 samt PingOut-bordtennis og parkour-specialisterne StreetMovement.

Modulerne placeres i eksisterende udendørs aktivitetsområder i de seks byer og er på den måde med til at forny og styrke anlæg og områder, der i dag har slidte faciliteter eller generelt er oversete steder i byen. Desuden tilpasses modulerne det enkelte boligområdes øvrige fysiske aktivitetsmuligheder, arkitektur og helhedsplaner. Faciliteterne stilles op og forventes at være klar til brug i løbet af 2012.

- Dette projekt er et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan udvikle en fysisk facilitet i byen, som både rummer høj robusthed, funktionalitet og arkitektur, og som er tilpasset det sted, hvor faciliteten placeres. Og så sker det inden for en lille økonomi. Jeg synes, det er meget positivt, at de boligområder, der er blevet udvalgt, nu får styrket deres faciliteter til at dyrke selvorganiseret idræt, og at de får et sted at samles om, siger Astrid Bruus Thomsen, projektleder i Realdania.

Fakta
Realdania støtter projektet ”Your Gam3” med 2,7 mio. kr., som fordeles på:
• Opgradering af eksisterende gadefaciliteter i fem boligområder: 600.000 kr. (ekskl. moms og rådgivningsydelser)
• Nyetablering af gadefaciliteter i tre boligområder: 1 mio. kr. (ekskl. moms og rådgivningsydelser)
• Rådgivningsydelser i otte boligområder: 240.000 kr.

De seks udvalgte boligområder er
• Søgræsvej i Sønderborg (opgradering)
• Holtbjerg i Herning (nyetablering)
• Sundparken i Horsens (nyetablering)
• Brøndby Nord i Brøndby (nyetablering)
• Kærene i Rødovre (opgradering)
• Sydbyen i Næstved (opgradering)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11