23948sdkhjf

Fire prækvalificeret til at binde by og havn sammen i Nakskov

Næste forår bliver det afgjort, hvem der skal udføre et stort projekt for Toldbygningen og Honnørkajen i Nakskov med et budget på omkring 38 mio. kr. 

Hvem der ende med opgaven om Nakskov inderhavn bliver en sag mellem fire hold af arkitekter, der nu er blevet udvalgt til projektkonkurrencen. 

De er prækvalificeret

Bertelsen & Scheving Arkitekter med 1:1 landskab, DRMA og Habitats 

EBD Arkitekter med ”Lenschow og Pilmann” 

Lytt Architecture med Transform og ETN Arkitekter 

SLA og H+

Formålet med havneprojektet i Nakskov er at skabe en funktionel, trafikal og visuel sammenhæng omkring inderhavnen som et bolig- og rekreationsområde – med plads til fortsat erhvervsaktivitet. Det er målet, at havnens maritime og industrielle stemning skal fastholdes som del af en særlig oplevelse, der supplerer oplevelsen af bymidten.

Initiativerne omkring Nakskov Inderhavn finansieres af A.P. Møller Fonden, som har afsat 50 mio. kr. til denne opgave. 

Sender den gamle købstadog industriby ind i fremtiden

Havneprojektet er del af initiativet Nakskov 2030, som Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden lancerede i starten af april. Udviklingsprojektets ambition er at sende den gamle købstad og levende industriby - og de særlige kvaliteter, der knytter sig til havnen, bymidten og fjordlandskabet - godt ind i fremtiden. Nakskov skal med andre ord være en levende og attraktiv by for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende og en stærk hovedby for hele Lolland.

Den samlede projektøkonomi er mindst 150 mio. kr. Lolland Kommune, Realdania og A. P. Møller Fonden bidrager hver med 50 mio. kr. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125