23948sdkhjf

Femern har fået nye kontorer på yderste klitrække

På den yderste mole i Rødbyhavn er der direkte udsigt over vandet, hvor anlæggelsen af arbejdshavnen Femern Bælt-forbindelsen er i fuld gang. 

Herfra har modulproducenten ABC Pavilloner netop hejst et midlertidigt modulbyggeri 30 meter ned på de nærliggende sandklitter, hvor den erhvervsdrivende fond Femern Belt Development fremadrettet skal have base.  

Hos det midtjyske modulfirma lyder hæfter man sig ved det specielle i at skulle levere direkte på stranden, samt den kort tidsramme. 

– Fonden skulle nemlig hurtigt have de nye kontorfaciliteter i Rødbyhavn, da deres tidligere lejemål var udløbet. Vi havde derfor en stram tidsplan, hvor vi på kun fem uger formåede at bygge modulerne i vores haller i Engesvang, hejse dem ned på stranden i Rødbyhavn og efterfølgende bygge dem sammen direkte på stranden, siger Kasper F. Dahl, der er projektleder og bygningskonstruktør for ABC Pavilloner. 

– Samtidig var der flere byggetekniske detaljer, vi løbende skulle forholde os til som eksempelvis, at molen kun kunne bære en begrænset vægt og derudover også var ret smal. Det stillede derfor nogle atypiske krav til leveringen af de mange moduler, som nu står placeret med en af Danmarks bedste udsigter, supplerer han.

Læs også: Femern-entreprenør indgår overenskomst

Kontorer til kommune og fond 

Derfor var et af de helt centrale krav til det nye modulbyggeri også, at facaderne skulle have store glaspartier, så personalet kan nyde udsigten og følge fremdriften i tunnel-projekt, som krydser Femern Bælt. 

Det midlertidige modulbyggeri er 272 kvm og består af i alt seks multimoduler, hvoraf hver enkelte modul er 12 meter langt. Modulerne er bygget op i to sektioner, hvor Femern Belt Development skal bruge fire af modulerne som kontorbygning, mens Lolland Kommune skal anvende de resterende to til kontorer.  

Femern Belt Development er netop flyttet ind i de nyindrettede kontorfaciliteter, som ligger på Vestre Kaj 68 i Rødbyhavn. 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14