23948sdkhjf

Årstiderne Arkitekter løfter sløret for stadion med 10.000 pladser

Fodboldklubben Kolding IF præsenterede onsdag det første visuelle indblik i Koldings fremtidige stadion, som er tegnet af Årstiderne Arkitekter. Det skriver Sweco, som arkitektfirmaet er en del af, i en pressemeddelelse. 

10.000 tilskuere vil kunne samles om byens fodboldhold fordelt på stå- og siddepladser samt store loungeområder, hvor der bliver plads til at bespise 800-900 gæster. 

Placeringen i centrum af Kolding bevares, hvor stadion, foruden dens primære funktion som fodboldarena, også vil rumme kontorer og mulighed for kulturelle arrangementer. 

107 års stadionhistorie 

Kolding Stadion blev anlagt i 1913 og har i tidens løb gennemgået flere opdateringer. 

En ikonisk trætribune blev bygget i 1931, mens den nuværende hovedtribune stammer fra starten af 1970’erne.

Det nyanlagte hybridgræs, der har været en del af stadionarbejdets første fase, kan løftes af, hvorefter et nyt underlag kan monteres til andre events end fodbold.

Inspiration fra Silkeborg

Udover en harmonisk facade er tanken, at det nye stadion invitere indenfor med sit transparente udtryk. Stadionets løftede placering og aflukkede tribuner skal skabe en arena-lignende stemning. 

Årstiderne Arkitekter har tidligere stået bag stadionbyggeriet i Silkeborg, Vejle og Herning. Selve designet af Koldings stadion udsprang fra udarbejdelsen af Jysk Park i Silkeborg, der har været en central inspirationskilde for arbejdsgruppen fra Kolding IF og Kolding Kommune. 

– Det har været en både spændende og udfordrende opgave at indpasse et moderne stadiondesign i de eksisterende omgivelser, blandt andet at integrere den eksisterende østtribune, forklarer stifter af Årstiderne Arkitekter og arkitekt MAA i pressemeddelelsen.

Arbejder på tidsramme og økonomi

Stadionbyggeriets start- og slutdato er endnu ikke fastsat. Lokalplansarbejdet vil foregå over de kommende otte-ni måneder, mens der arbejdes på at få den endelige finansieringsløsning for de etapeopdelte stadionbyggeri på plads.

Kolding kommune præsenterede visionerne for et bynært stadion med sports- og erhvervsfaciliteter i juni i år. Masterplanen opererede dengang med en udbygning i tre faser og en økonomi på anslået 132 mio. kr. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.162