23948sdkhjf

Svensk facadefirma gør det igen - køber dansk firma med 40 ansatte

Facadefirmaet Fasadgruppen køber Cortex Facaderens med hovedkontor i Hvidovre. Det oplyser den svenske køber i en pressemeddelelse.

Cortex blev grundlagt i 1991 og arbejder med facaderensning og renovering af ejendomme samt et membransystem til grundmurede ejendomme, hvor de indskærer en vandret fugtspærre, der stopper den opstigende grundfugt i murværket. Virksomheden har cirka 40 ansatte og havde en omsætning på omkring 40 mio. kr. i regnskabsåret 2019.

Med købet styrker Fasadgruppen sin tilstedeværelse i Danmark og dermed sin position blandt Nordens største facadekoncerner. Sidste år etablerede den svenske koncern sig på det danske marked via opkøbet af murer- og facadeentreprenøren P. Andersen & Søn Entreprise i Lejre.

- Cortex er en vigtig komponent i Fasadgruppens fortsatte nordiske ekspansions- og vækststrategi. Virksomheden er helt i tråd med Fasadgruppens bæredygtighedsprofil gennem deres fokus på bæredygtig renovering og miljøarbejde, siger Pål Warolin, adm. direktør og koncernchef i Fasadgruppen, i pressemeddelelsen.

Tre firmaer med i salget

Fasadgruppen køber 100 pct. af aktierne i Cortex Facaderens med virkning den 25. september. Det danske facadefirma har hidtil været ejet ligeligt af Holger Schultz, Jesper Sørensen og Mikkel Kibsgaard Schultz, bekræfter førstnævnte. 

Holger Schultz tilføjer, at både Cortex Facaderens ApS og Cortex Membran ApS indgår i handlen. Desuden følger et tredje firma, All-tech ApS, en smedevirksomhed der vedligeholder og laver grej til branchen, også med i handlen All-tech var ejet af Henning Clausen og de tre Cortex-ejere. 

- Tanken er at fortsætte en slags fællesdrift af de tre virksomheder, forklarer Holger Schultz.

Sælgerne fortsætter i deres respektive stillinger og videreudvikler Cortex som en del af Fasadgruppen.

Den svenske koncern omfatter nu 20 virksomheder, heraf to i Danmark og en i Norge. Alle virksomheder arbejder under deres egne brands og på deres respektive lokale markeder, men drager fordel af samarbejde inden for koncernen.

Cortex Facaderens ApS
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 22,5 17,2
Driftsresultat 5,0 1,7
Resultat før skat 5,0 1,7
Årets resultat 3,8 1,3
Aktiver 14,7 10,6
Egenkapital 6,6 4,0
Gns. antal ansatte 38 39
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094