23948sdkhjf

Melder direktør for Østjysk Bolig til politiet for underslæb

Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligselskaber har anmeldt direktøren for Østjysk Bolig til Politiet med mistanke om underslæb og bedt bestyrelsen indlede en afskedigelse. Tilsynet mener, at direktøren kan have brugt boligselskabets penge til private formål.

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse fredag eftermiddag. 

Aarhus Kommunes tilsyn med de almene boligselskaber mener, at direktøren uretmæssigt kan have foretaget private indkøb på beboernes regning for mere end 370.000 kr.

Tilsynet har derfor meldt direktøren for Østjysk Bolig til politiet for muligt underslæb og i dag meddelt Østjysk Boligs bestyrelse, at tilsynet påtænker at pålægge Østjysk Bolig at afskedige direktøren. 

Herudover har tilsynet meddelt bestyrelsen, at tilsynet påtænker at indsætte en midlertidig forretningsfører med henblik på at få afdækket, om der er yderligere misbrug af boligforeningens penge. Østjysk Bolig er nu meddelt en høringsfrist frem til 19. oktober.

Fik henvendelse i juni måned

I juni modtog Aarhus Kommune en anonym henvendelse om en række kritisable forhold i boligforeningen. Henvendelsen fik Teknik og Miljø, der er tilsynsmyndighed for boligforeningerne, til at anmode Østjysk Bolig at redegøre for, om beskyldningerne om uretmæssigt afholdte private udgifter var korrekte. Østjysk Bolig har udarbejdet en rapport herom sammen med deres revisionsfirma og advokat.  

Den interne revisionsrapport viser, at direktøren kan have modtaget private ydelser, som samlet løber op i mere end 370.000 kr. Samtidig har revisionen undersøgt mistænkelige regnskabsmæssige forhold, som det ikke er lykkedes at komme til bunds i uden at udvide undersøgelsens omfang.

- Fra tilsynets side ser vi meget alvorligt på sagerne. Boligforeningerne forvalter både beboernes midler og ikke ubetydelige offentlige tilskud. Derfor er det vigtigt, at vi kan have fuld tillid til ledelsen. Efter mødet med bestyrelsesformanden i dag håber jeg, at vi kan sætte gang i tiltag, som gør det muligt for tilsynet og bestyrelsen i samarbejde at komme til bunds i sagen, og finde en god fremadrettet løsning for boligorganisationen, siger forvaltningschef i Teknik og Miljø Bente Lykke Sørensen.

Har tilbagebetalt en del af pengene

Tilsynet har overgivet fundet af uregelmæssigheder til Østjyllands Politi, der må efterforske sagen og træffe beslutning om, hvad der videre skal ske i den del af sagen.

Inden Aarhus Kommune fik forelagt resultatet af den interne undersøgelse af de forhold som whistlebloweren har peget på, har direktøren tilbagebetalt nogle af de afholdte udgifter. 

Tilsynet påtænker at indsætte en midlertidig forretningsfører, der skal udfylde direktørens rolle, indtil der måtte være truffet en beslutning i boligforeningen om, hvad der videre skal ske. En midlertidig forretningsfører skal løse en tidsbegrænset opgave over nogle måneder.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.173