23948sdkhjf

Det bedste sted i verden at bo for mennesker med autisme på vej til Hvalsø

Hvalsø er på vej til at blive hjemsted for et nyt autisme-bosted navngivet Ny Højtoft. Og Heidi Thamestrup, landsformand for Landsforeningen Autisme, er ikke i tvivl om, at der bliver tale om et projekt i en klasse for sig: 

– For mennesker med autisme skal det her være det bedste sted i verden at bo, udtaler hun i en pressemeddelelse fra Lejre Kommune. 

Ny Højtoft vil rumme 36 boliger fordelt på fire huse. Hvert hus har fælles områder, hvor beboerne kan mødes, og samtidig er der taget hensyn til behovet for at kunne trække sig tilbage til sit helt eget område. Hver beboer vil have egen bolig med bad, køkken, soveværelse, stue og en privat gårdhave.   

I en centerbygning er der sal og cafe til borgerne, der bor på stedet. Sal og cafe vil desuden danne ramme om arrangementer, hvor også vores naboer og andre fra Kirke Hvalsø bliver inviteret. Hertil kommer sanserum, anretterkøkken, møderum og kontorer. 

Konkret ønsker Landsforeningen Autisme at købe et område på cirka 45.000 kvm mellem Åsen, Brødledsvej og Åsvejen i Hvalsø. Lejre Kommunes økonomiudvalg har sagt god for, at landsforeningen kan have forkøbsret på hele området. 

– Byggeriet vil bestå af afgrænsede boligklynger i bæredygtige materialer og dæmpede jordfarver, og de vil lægge sig fint i landskabet, siger Lejre Kommunes borgmester, Carsten Rasmussen, i meddelelsen.  

– Den kunne simpelthen ikke være bedre 

Arkitektur- og designvirksomheden Njordrum står bag konceptet ”Njordrum Care” og det samlede design af projektet. 

Martin Wienberg står for udviklingen af projektet hos Njordrum, og er svært begejstret for placeringen: 

– Den kunne simpelthen ikke være bedre. Det er, som om det hele går op i en højere enhed med grunden i Hvalsø. Den ligger så tæt på bymidten, at beboerne trygt kan gå derned alene. Og samtidig grænser den jo helt op til naturen med udsigt til det åbne landskab. 

Byggeriet opføres som modulært byggeri. Byggeperiode på grunden vil derfor være ganske få måneder. 

Forventer finansiering på plads i december 

Landsforeningen Autisme samarbejder med Danish Capital Partners om at finde professionelle investorer med en investeringsstrategi for det sociale område, hvilket er nødvendigt for at kunne realisere de ambitiøse planer. Den endelige finansiering af projektet forventes at være på plads i december. 

Projektet har tiltrukket interesse fra både nationale og internationale investorer.  

– Der er flere, som er interesserede i at skyde penge i byggeriet. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi i inden for tre år vil kunne indvie Ny Højtoft som et autisme-bosted i international klasse, understreger Heidi Thamestrup. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125