23948sdkhjf

Kun penge til løn – store milliontab til kreditorer efter vejlensisk konkurs

Ved den afsluttende skiftesamling i konkursboet efter entreprenørselskabet Nisgaard+Christoffersen var der kun dækning til 92,75 pct lønkravene på cirka 2,3 mio. kr., det vil sige godt 2,1 mio. kr.

Det skriver Vafo.dk, der har snakket med kuratorerne samt set udkast til den afsluttende skiftesamling.

De omkring 40 simple kreditorer, der har krav for leverancer til det konkursramte entreprenørselskab, får dermed ikke noget. Deres samlede krav var ifølge kurator på cirka 40 mio. kr.

Flere år undervejs 

Nisgaard+Christoffersen i Vejle, som blev etableret ved en fusion i 1984 men kan spore sine rødder tilbage til 1882, gik konkurs tilbage i april 2017. Dengang var der godt 30 ansatte.

Entreprenørselskabets gæld var dog omkring 35-40 mio. kr., og aktiverne var for mestendels pantsat, forklarer Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater til Vafo.dk. Han er sammen med Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert er indsat som kurator.

- Det ser man ofte i boer efter entreprenørselskaber. En anden årsag til, at der ikke var penge til kreditorerne, og det ser vi også ofte med  entreprenørselskaber, er, at virksomheden havde en del igangværende byggeprojekter. Når en ny entreprenør skal overtage et igangværende projekt, bliver det dyrere, og derfor holder bygherrerne deres betalinger tilbage, fortæller Henrik Steen Jensen til avisen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109