23948sdkhjf

Nature Energy tager første spadestik til nyt biogasanlæg

Torsdag 19. november blev der taget første spadestik til biogasanlægget Nature Energy Kværs.

Det er Nature Energy, der står bag byggeriet af det kommende biogasanlæg, der forventes at være klar til at producere biogas allerede i april 2022. 

Når Nature Energy Kværs står færdigt, vil det kunne klare hele 800.000 tons biomasse årligt ved fuld udbygning. I første omgang vil anlægget komme til at håndtere 400.000 tons pr år, hvilket vil give en årlig produktion på ca. 24 mio. m3 grøn gas. 

Forståelse for skepsis

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, var til stede ved det første spadestik i Kværs.

For borgmesteren er det forestående byggeri af biogasanlægget et vigtigt skridt for den grønne omstilling i kommunen. 

- Udnyttelsen af biomasse har et meget stort potentiale, for biogas er grøn energi lavet på affald og gylle, og på den måde skaber vi bæredygtige løsninger. Jeg er rigtig glad for at være med til spadestikket til det andet storskala biogasanlæg i Sønderborg Kommune, for udnyttelsen af biogas er en væsentlig faktor i vores klimaambition om at få nedbragt CO2-udslippet, siger Erik Lauritzen og fortsætter: 

- Jeg har forståelse for den skepsis og bekymring, der har været i dele af lokalområdet. Jeg ved, at Nature Energy gør alt, selskabet kan, for at overholde de krav, der stilles i forhold til støj og lugt. Og der vil blive holdt øje med trafikken, når anlægget tages i brug. Men jeg må også sige – helt generelt – så kan vi ikke gennemføre den grønne omstilling uden at acceptere forandringer og gener. 

I oktober blev Nature Energys første store biogasanlæg i Sønderborg Kommune, Nature Energy Glansager, indviet af Dansk Metals forbundsformand Claus Jensen. Anlægget i Kværs bliver hermed Nature Energys andet storskala biogasanlæg i kommunen. 

Allerede i august 2017 indgik Nature Energy og BioenergiSyd en samarbejdsaftale om at bygge to store biogasanlæg i området. Mens Nature Energy Glansager nu er gået i gang med at producere biogas, er byggeret af Nature Energy Kværs påbegyndt og anlægget forventes som nævnt at være klar til at bidrage til den lokale biogasproduktion allerede i april 2022. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141