23948sdkhjf

Kvintet vil rive kro fra 1947 ned og bygger tro kopi plus 70 boliger

Mogenstrup Kro sydøst for Næstved, som har stået tom i en årrække, lader snart livet for at give plads til nyopført kopi af den historiske krobygning fra 1947 samt adskillige nye almene boliger. Projektet blev navngivet Krohaven efter en navnekonkurrence tidligere på året. 

Boligselskabet Flexbo Sjælland står bag projektet, som omfatter 72 familieboliger samt et fælleshus på 160 kvm i 1. etape, fordelt på cirka 6.040 kvm. Nu er ham kommet et vigtigt skridt nærmere, hvem der ender med totalentreprisen.

De prækvalificerede er: 

  • Adsbøll Entreprise

  • H. Skjøde Knudsen

  • Hansson & Knudsen

  • JFP – Murer og Tømrer

  • Jönsson Entreprise

Baseret på 10 modtagne ansøgninger er der udvalgt fem ansøgere, som opfordres til at afgive tilbud på opgaven, oplyser Thomas Hjelmbjerg Andersen, Projektleder, Boligkontoret Danmark. 

Kontrakten indeholder option på yderligere 36 nye almene boliger i 2. etape.

Prispræcisering

Meldinger om økonominen i projektet har svinget en del, og prisskilte på både 129 og 137 mio. kr. har været sat på byggeriet. 

Nu lyder den forventede pris på cirka 100 mio. kr. inklusive moms, oplyser Thomas Hjelmbjerg Andersen.

Kro-kopi skal fange sjæl og historie

Krobygningen er i sin nuværende form fra 1947, men kroen kan spore sin rødder tilbage til 1829. Nedrivningen er dog nødvendigt, lyder det fra Boligselskabet Flexbo Sjælland, da undersøgelser har vist, at det ganske enkelt er umuligt at finde en bæredygtig løsning i de nuværende bygninger. 

– Både tilbygningerne og hovedebygningen er i meget elendig forfatning, og desuden skal alment nybyggeri i dag overholde en lang række krav, som ikke kan opfyldes ved at bygge om i det eksisterende, skriver boligselskabet desuden om den forestående kronedrivning.

Byggeriet er dog mødt med ovennævte krav om at genopføre en lignende kopi af den gamle landevejskro til boligområdets fælleshus. Bygnignen på 160 kvm skal danne rammen om sociale sammenkomster og aktiviteter. Det er tanken, at fælleshuset skal prøve at indfange den lange og spændende historie, som Mogenstrup Kro har bag sig. Både ved arkitektonisk at respektere hovedbygningen, men også ved i indretning og udsmykning at afspejle sjælen, som Mogenstrup Kro gennem mange folks minder besidder, forklarer bygherre.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.346