23948sdkhjf

Vestjysk entreprenør bygger til for 40 millioner på Herningsholm Erhvervsskole

Håndværkere er allerede godt i gang med at skabe mere plads til uddannelserne til møbel-, bygnings- og maskinsnedker på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. 

Det er entreprenør- og byggevirksomheden Jens Jensen fra Holstebro, der løfter opgaven som totalentreprenør. Byggeriet kommer til at koste i omegnen af 40 mio. kr., oplyser uddannelsesinstitutionen i en pressemeddelelse. 

Tilbygningen bliver som udgangspunkt opført i forlængelse af den eksisterende snedkerafdeling, som bliver bundet sammen af en ny central indgangsbygning og et fællesområde i to etager. 

Fakta om udvidelsen af snedkerafdelingen

  • Den nye tilbygning udvider snedkerafdelingen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier med omkring 1300 kvm.
  • I alt bliver den nye snedkerafdeling på 3.394 kvm i stueetagen og 360 kvm på første sal.
  • Byggeriet kommer til at koste i omegnen af 40 mio. kr.
  • Planen er, at den nye snedkerafdeling skal stå færdig i sommeren 2022.

Alle afdelingens medarbejdere har været involveret i den grundige planlægning, der ligger forud, så temaer som bæredygtighed, ergonomi, arbejdsmiljø, pædagogik, teknologi og håndværkstraditioner er fra begyndelsen tænkt ind i projektet. 

Eleverne får cirka 1.300 kvm mere at boltre sig på, når en ny tilbygning står klar i sommeren 2022. 

– Det har længe været et ønske at tage snedkeruddannelsen til nye højder, og det får vi mulighed for med en mere tidssvarende og inspirerende tilbygning, hvor vi kan tænke brugen af skolens faciliteter bredere og sikre de bedst mulige forudsætninger for elevernes læring og trivsel, siger Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, i pressemeddelelsen. 

Bygningsmassen på tegnebrættet 

Ifølge Rasmus Holten, uddannelsesleder på snedkeruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, åbner tilbygningen for helt nye muligheder for samtænkning af undervisning og andre af skolens funktioner. 

Den nye snedkerafdeling kan lægge hus til flere funktioner og sågar blive et mødested for eksempelvis virksomheder. 

De kommende år fortsætter Herningsholm indsatsen med at udvide og forbedre skolens studiemiljø og bygningsmasse. På tegnebrættet er også en fornyelse af skolehjemsafdelingen i Herning. 

Herudover er BRF Fonden i gang med opførelsen af et håndværkskollegium, der som nabo til Herningsholm kan tilbyde byggefagene og erhvervsuddannelserne en ny dimension af tværfaglighed, kompetencer og dannelse under elevernes uddannelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156