23948sdkhjf

Rum vinder nyt projekt i Holbæks plan for skole- og børnehuse

Holbæk Kommune etablerer fem nye skole- og børnehuse for 175 mio. kr. i disse år, og nu har kommunen rådgiveren på plads til endnu et af projekter. 

Arkitektfirmaet Rum har vundet konkurrencen om totalrådgivning i forbindelse med om- og tilbygning af Stestrup Skole syd for Holbæk. Projektet omfatter etablering af et samlet hus for skole, SFO og dagtilbud. Det oplyser tegnestuen i en pressemeddelelse. 

Stestrup Skole og børnehus skal danne en ny fælles rammer for vuggestuebørn, børnehavebørn, skolebørn og ansatte. Det sker gennem ombygning og renovering af 1.500 kvm af den eksisterende skole fra 1955, etablering af nye udearealer og ny tilbygning til liggehal samt nedrivning af det fraflyttede børnehus. 

Ved at samle dagtilbud og skole får man både moderniserede fysiske læringsmiljøer og nye muligheder for samarbejde og synergier på tværs, lyder det fra Rum. 

Skolens faciliteter skal også kunne anvendes af fritidsbrugere og foreninger efter skolens åbningstid, så Stestrup Skole og børnehus bliver et samlingspunkt i lokalområdet. 

Projektet er udbudt med høje ambitioner for bæredygtighed og genanvendelse samt krav om DGNB Guld. 

Den samlede investering er ifølge kommunens budget cirka 17 mio. kr. 

Fem nye skoler og børnehuse 

Tidligere på året kunne vi fortælle, at Kabi Entreprise sammen med Mangor & Nagel, Klaus Nielsen og Kuben Management som henholdsvis arkitekt, ingeniør og DGNB-konsulent står for det første af Holbæk Kommunes fem nye børnehus og skoler: Ud- og ombygning en af Knabstrup Skole og Børnehus. 

Udover projekterne i Stestrup og Knabstrup er der også planer om renoveringer og nybyggerier i Jyderup, Tuse og Svinninge. 

I Jyderup skal der bygges et nyt børnehus på 1.100 kvm. Den samlede investering vil være ca. 32,4 mio. kr. 

Der etableres et helt nyt børnehus med plads til dagplejen i Tuse. Børnehuset bliver på cirka 1.800 kvm og vil ligge tæt på SFO og skole. Den samlede investering vil være cirka 44,2 mio. kr. 

Endelig flytter Svinninges to nedslidte børnehuse sammen med skolen. Det sker gennem en renovering af skolens nuværende bygninger og en bedre udnyttelse af de eksisterende lokaler. Den samlede investering vil være cirka 19,5 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.177