23948sdkhjf

Direkte ud til golfbanen - entreprenør fra Aarhus bygger 60 boliger i Ry

Efter 12 måneders tæt samarbejde med Aart Architects og Kaj Ove Madsen A/S Aarhus løfter udvikleren SØM Ejendomme sløret for et nyt seniorbofællesskab med 60 boliger i Kildebjerg Ry nær Skanderborg. 

Det sociale og miljømæssige er tænkt ind fra start i udviklingen af de 60 nye seniorboliger, som er beliggende i det midtjyske Søhøjland og direkte ud til Ry Golfklub, skriver Aart Architects i en pressemeddelelse. 

Bofællesskabet er skabt til det aktive seniorliv, og beliggenheden direkte ud til sø og golfbane er derfor tænkt ind i designet af både boligerne og de mange fælles faciliteter – fra kreativ udfoldelse i værkstedet til en biblioteksstue og varmvandsbassin.

Balancen mellem det private og fælles

– Med arkitekturen forener vi på bedste vis landskabet med fællesskabet. Her er boligerne nemlig indpasset i det kuperede landskab, så de alle får udsigt til de grønne omgivelser og tæt kontakt til de mange fællesskabsgivende faciliteter, forklarer Karsten Sinning, arkitekt og partner i Aart Architects, i pressemeddelelsen. 

Seniorboligerne i Kildebjerg Ry

60 seniorboliger med fælles faciliteter

Bygherre: SØM Ejendomme

Arkitekt: Aart Architects

Totalentreprenør: Kaj Ove Madsen A/S Aarhus

Færdiggørelse: April 2022

I designet og disponeringen af bofællesskabet er der sigtet mod en balance mellem det private og fælles – både for de udendørs fællesarealer og livet i hver enkel bolig. 

– I de fælles udearealer skabes lysfyldte lækroge, så der opstår små private lommer i det større fællesskab. Samtidig tilpasses boligerne det kuperede terræn, så der fra stueetagerne – selv i den bagerste boligrække – er fuld udsigt over søen og golfbanen, udtaler Claus Pihlmann, partner i SØM Ejendomme. 

Vil se første lejer med et glas rosé i hånden 

Bygherre SØM ejendomme forventer, at projektet vil stå færdigt april 2022 med start på udlejningen inden for de næste par måneder. 

– Vi har været længe undervejs og har både udfordret og fået ændret lokalplanen for at kunne gennemføre projektet, fortæller Claus Pihlmann. 

– Jeg er dog ikke helt tilfreds, før jeg ser en lejer med et glas rosé i hånden, kørende i en af vores golf-biler, slutter udvikleren.

Kort om Kildebjerg Ry

Kildebjerg Ry er et byområde ved Ry, hvor erhverv, bolig, fritid og natur er blevet udviklet sideløbende.

Fuldt udbygget får området cirka 150 parcelhuse og 500 række- og etageboliger. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11