23948sdkhjf

Stolt Sweco-direktør om ny optur: Vi har oplevet modvind, men ikke nedgang

I et pandemiudfordret 2020 har arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco Danmark formået at løfte omsætningen og vokse organisationen. Og resultaterne er vel at mærke skabt efter et 2019, hvor virksomheden præsenterede alletiders bedste regnskab. Det skriver Sweco i en pressemeddelelse. 

– Vi har oplevet modvind, men ikke nedgang, siger adm. direktør Dariush Rezai, om 2020, hvor omsætningen stiger med 4 pct. til 1,3 mia. kr., mens indtjeningsevnen fastholdes i niveauet 8 pct. 

EBITA i 2020 lander på 103 mio. kr. mod 107 mio. kr. i 2019. Renser man 2019-resultatet for provenu fra salg af det tidligere domicil i Glostrup, viser 2020 en resultatfremgang på 9 mio. kr. 

– Jeg er stolt af, hvordan medarbejderne i samlet flok har løftet opgaven med at tackle de benspænd, som pandemien har budt os. Vi har taget handsken op og fundet nye og kreative veje mod målet sammen med kunderne og de dygtige folk ude på byggepladserne, der har holdt hjulene i gang, siger Dariush Rezai. 

2021 er startet fornuftigt, og der rekrutteres nu til alle dele af forretningen, lyder det også fra rådgiver- og arkitektfirmaet. 

Arkitektdelen udgør en fjerdedel 

I 2020 kunne Sweco byde Kant Arkitekters 85 medarbejdere velkommen i virksomheden. Senest har virksomehden samlet sin arkitektforretning under navnet Sweco Architects, der med 320 medarbejdere og 67 igangsatte byggeprojekter til en samlet pris på 5,8 mia. kr. i 2020 er blandt Danmarks største arkitektvirksomheder. 

– Over en årrække er vi gået fra at være en ren ingeniørbaseret forretning til, at vores arkitektforretning nu står for en fjerdedel af den samlede omsætning. Meget af den omsætning skabes i integrerede projekter med resten af forretningen. Integreret rådgivning er nu ikke længere et koncept, vi taler om, men måden vi arbejder på, forklarer Dariush Rezai.

Læs mere om Sweco Danmarks 2020 og opkøbsplaner i

Sweco fastholder sin indtjening trods corona-situationen

Sweco Danmark er fortsat i opkøbshumør

på Building Supplys søstermedie Licitationen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172