23948sdkhjf

Grønt lys til 45 boliger i Støvring – Himmerland er i gang med projekteringen

Himmerland Boligforening lægger grunden til en femte afdeling i Skørping syd for Aalborg. 

– Midt i Skørping – med ganske kort afstand til blandt andet biografen, kulturstationen, ungdomshuset og stationen – ligger Rytters Plads, hvor vi har fået Rebild Kommunes accept af, at vi opfører 45 almene boliger, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening i en pressemeddelelse om projektet. 

Boligerne fordeler sig på seks 110 kvm rækkehuse i halvandet plan, seks 100 kvm rækkehuse i ét plan og to treplanbyggerier med henholdsvis 15 og 18 boliger på 70 til 110 kvm. 

På en del af Rytters Plads, der er en tidligere erhvervsgrund, er dagligvarekæden Rema1000 flyttet ind i en ny bygning. 

Himmerland Boligforening er i gang med projekteringen af byggeriet og forventer, at der vil kunne tages første spadestik primo 2022. 

En halv meter ren jord

Rytters Plads ligger lavere i landskabet end Skørping Nykirke, der er nabo mod øst, og da byggeriet er i begrænset højde, vil der også efter etableringen af de nye boliger være et fint udsyn til kirken. 

– Der er ikke bevaringsværdige træer eller anden beplantning på området, men ikke desto mindre har vi fokus på det grønne og bæredygtige. I første omgang handler det om, at vi fjerner en større mængde overskudsjord, der bliver deponeret på en godkendt fyldplads. Derefter tilfører vi nyt materiale, så omkring en halv meter af den øverste del af området bliver ren jord, siger Ole Nielsen. 

– Det indgår også i vores planer i videst muligt omfang at benytte træ i konstruktionen af afdelingen – dels for at mindske CO2-aftrykket ved opførelsen, dels for at opnå et visuelt indtryk, der passer godt ind i helheden, tilføjer boligforeningsdirektøren. 

Går alt efter planen, vil beboerne rykke ind på Rytters Plads medio 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141