23948sdkhjf

Så er der lukket – 70 procent af arbejdet venter i ny universitetsbygning i Odense

På byggepladsen ved Syddansk Universitet, SDU, er der fuld gang i opførelsen af seks bygninger, som skal forbinde universitetet med det nye Odense Universitetshospital, Nyt OUH. 

I november 2020 stod råhuset til den første bygning færdigt, og efter at have monteret facade og tag på råhuset, står der nu en helt tæt og lukket bygning klar, så nu kan håndværkerne for alvor tage fat på næste fase med det indvendige arbejde i bygningen. MT Højgaard har entreprisen for byggeplads og råhus. 

– Det er en vigtig milepæl, som vi nu har passeret på projektet. Det betyder, at vi kan komme i gang med selve indretningen af bygningen, som i arbejdstimer udgør 70 pct. af arbejdet, og dermed er en ganske stor del af projektet, siger projektchef i Vejdirektoratet, Per Seidelin, i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet. 

Fakta: SDU Sund 

SDU Sund er en ny fakultetsbygning til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet.  Bygningen på 50.000 kvm vil forbinde Syddansk Universitet med det nye Odense Universitetshospital, Nyt OUH.  

Byggeriet af SDU Sund er opdelt i i alt seks entrepriser: Fire storentrepriser og to fagentrepriser med en samlet kontraktsum er på 960 mio. kr.  

MT Højgaard har entreprisen for byggeplads og råhus, Bravida entreprisen på de tekniske installationer, mens S. Guldfeldt Nielsen, Fjelsø Entreprise, Labflex og Phønix Tag står for henholdsvis komplettering, facader, laboratorieinventar og tagdækning. 

Den færdige bygning, som i fremtiden huse skal Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, bliver en del af den såkaldte koblingszone, hvor universitet og hospital mødes, og kommer ud over undervisningslokaler til at rumme blandt andet laboratorier og en retsmedicinsk afdeling. Det stiller nogle helt særlige krav til indretningen af bygningen. 

Aflevering er skubbet en måned

Projektet har i mindre grad været påvirket af den generelle situation med COVID19 i samfundet, hvilket der er taget højde for ved en tilpasning af tidsplanen. 

– For at absorbere nogle mindre forsinkelser på grund af uforudsete funderingsforhold er projektets tidsplan blevet tilrettet, og i den forbindelse er der samtidig indlagt en buffer for at sikre en større robusthed i forhold til COVID19-situationen, siger Per Seidelin og uddyber: 

– Samlet set betyder det, at afleveringstidspunktet er blevet skubbet en måned. 

Det samlede projekt forventes at kunne overdrages til Syddansk Universitet ved udgangen af januar 2023.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157