23948sdkhjf

Holdindsats og fravær af fredagsfrikadeller sikrer højeste overskudsgrad i mere end ti år

Med 13 pct. toplinjestigning og hele 43 pct. fremgang på bunden nød XL Byg Tømmergaarden også godt af sidste års coronafremkaldte renoveringslyst. Det viser det nyligt offentliggjorte årsregnskab fra kæden, der har 17 forretninger og særligt er koncentreret i det nordjyske.  

– Jeg synes, det har været et udfordrende år, men i økonomiske termer endte det jo med at blive rigtig fint, lyder det fra adm. direktør Klaus Hansen. 

En ekstraordinær indsats 

Som i landets andre trælaster og byggecentre oplevede han, hvordan både private og erhvervskunder strømmede til under coronanedlukningen, og det kan nu aflæses sort på hvidt i årsrapporten.  

Her er omsætningen vokset til 1,25 mia. kr., mens resultatet før skat landede på 73,1 mio. og dermed blev 22 mio. kr. bedre end det foregående års. Også overskudsgraden har fået et nyk op og er med 5,8 pct. på det højeste niveau i mere end ti år.  

– Det kan i høj grad tilskrives en ekstraordinær indsats fra medarbejderne, som har løbet rigtig stærkt i år. Aktiviteten steg hurtigere, end vi kunne nå at ansætte, så mange er mødt en time før og gået en time senere, for at kunderne kunne få deres varer, forklarer Klaus Hansen, og peger på, at omkostningsniveauet samtidigt har været lavere end ellers.  

– Der er nogle steder, hvor vi ikke har kunnet bruge penge på marketing på samme måde; vi har ikke kunnet sende kunder til en fodboldkamp eller byde på en torsdagspølse eller fredagsfrikadelle, lyder det.  

Lidt mere ligeud

Oven på et ekstraordinært godt 2020 havde Klaus Hansen forventet, at aktiviteten ville dæmpe lidt af i det nye år.  

– Men det går stadig stærkt, så nu kommer det nok til at gå lidt mere ligeud, vurderer han.  

Skulle noget rokke ved den forventning, skulle det da lige være de stigende materialepriser og risikoen for en svigtende vareforsyning, der kan føre til udskudte byggeprojekter. 

– Men jeg tror i hvert fald, at den høje aktivitet kommer til at betyde, at vi får solgt en masse varer. Hvad prisstigningerne kommer til at betyde for indtjeningen, afhænger meget af, hvor hurtigt vi får dem kørt ind, så det tør jeg ikke spå om, siger Klaus Hansen.  

Tømmergaarden A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 1.250,4 1.105,6
Resultat før finansielle poster 72,2 50,3
Resultat før skat 73,1 50,9
Årets resultat 53,8 39,5
Balancesum 514,2 495,8
Egenkapital 244,2 212,4
Gns. antal ansatte 428 405
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109