23948sdkhjf

Ørsted tager første spadestik til sit projekt inden for vedvarende brint

I går tog Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen 'første spadestik' til H2RES-projektet, som er byggestarten på blandt andre Ørsteds første projekt inden for vedvarende brint.

H2RES vil få en kapacitet på 2 MW og skal ligge på Ørsteds områder på Avedøre Holme i København. Projektet skal bruge Ørsteds to 3,6 MW-havvindmøller ved Avedøre Holme til at undersøge, hvordan man bedst kan kombinere en effektiv elektrolysator med den varierende strømproduktion fra havvind.

Anlægget vil dagligt producere op til omkring 1.000 kg vedvarende brint, der skal bruges som brændstof til CO2-neutral vejtransport i Storkøbenhavn og på Sjælland. 

- H2RES er et lille, men meget vigtigt første skridt i realiseringen af Ørsteds store ambitioner for vedvarende brint, som hurtigt er blevet et centralt element i den grønne omstilling af den europæiske økonomi hen mod CO2-neutralitet i 2050, siger Anders Nordstrøm, Vice President og chef for Ørsteds brint- og PtX-aktiviteter, i en pressemeddelelse om projektet.

Opbygger viden

Anvendelsen af grøn brint til emissionsfri transport er både en måde at udnytte de danske VE-ressourcer og sikre decarbonisering i transportsektoren. Med verdensførende kompetencer på VE, elektrolyse, systemplanlægning og komplette løsninger til grøn, brintdrevet transport, er H2RES både en konkret løsning til nulemmissionstransport og en show-case for dansk innovation og de grønne teknologier, der repræsenterer det næste grønne erhvervs, og væksteventyr. 

- Det er et meget vigtigt projekt, hvor vi får opbygget viden om hvordan elektrolyseanlæg i praksis kobles til både grid og til vindmøller og anvendes i forskellige driftsscenarier, siger Niels-Arne Baden, senior vice president og Head og Strategy & Public affairs hos Green Hydrogen Systems, og fortsætter:

- Problemstillingerne, man adresserer i projektet, er helt grundlæggende og en forudsætning for den hurtige udvikling af de store Power-to-X-løsninger, der er behov for til at accelere den grønne omstilling.

EUDP har tidligere tildelt 34,6 mio. kr. til at udvikle H2RES-projektet til Ørsted, Everfuel Europe A/S, NEL Hydrogen A/S, Green Hydrogen Systems A/S, DSV Panalpina A/S, Brintbranchen og Energinet Elsystemansvar A/S

Projektet forventes at producere den første brint i slutningen af 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188